22 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Çevre ve Åžehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kredi oranlarının düÅŸmesi ile baÅŸlayan konut satışlarındaki artış devam ediyor.
Bakanlığın paylaÅŸtığı Tapu Kadastro Genel MüdürlüÄŸü verilerine göre, temmuz ayında ülke genelinde 141 bin 434 kredili konut satışı gerçekleÅŸtirildi. En çok konutun satıldığı iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli oldu.
İstanbul’da temmuzda 27 bin 424 kredili konut satıldı, en çok konut geçen ay olduÄŸu gibi bu ay da Esenyurt’ta satıldı. Esenyurt’ta geçen ay toplam 2 bin 680, Pendik’te 1880, Sancaktepe’de ise 1560 kredili konut satıldı.
İstanbul’un diÄŸer ilçelerinden Ümraniye’de 1370, Beylikdüzü’nde 1280, Kartal’da 1267, Maltepe’de 1213, Küçükçekmece’de 1143, Çekmeköy’de 1124 ve Tuzla’da 1058 kredili konut satışı gerçekleÅŸti.
Ankara’da en çok kredili konut satışı Çankaya’da yapıldı
Temmuzda en çok kredili konutun satıldığı ikinci il ise baÅŸkent Ankara oldu. Ankara’da geçen ay 18 bin 566 kredili satış iÅŸlemi gerçekleÅŸti. Çankaya’da 3 bin 243, Keçiören’de 2 bin 866, Etimesgut’ta 2 bin 741, Yenimahalle’de 2 bin 479, Mamak’ta 2 bin 301 kredili konut satıldı.
En çok kredili konutun satıldığı 3’üncü il İzmir oldu. İzmir’de 10 bin 741 kredili konut satıldı. İlçeleri Buca’da 1401, ÇiÄŸli’de 1000, Karşıyaka’da 998, Menemen’de 857 ve Torbalı’da 786 kredili konut satışı gerçekleÅŸti.
İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en çok konutun satıldığı diÄŸer ÅŸehirler ise Bursa ve Kocaeli oldu. Bursa’da geçen ay 6 bin 60, Kocaeli’nde 5 bin 66 konut satıldı.
Temmuzda toplam 141 bin 434 kredili konut satışı yapıldı
Geçen yıl temmuzda 14 bin 348 kredili konut satışı yapılırken, bu yılın aynı döneminde 141 bin 434 satış iÅŸlemi gerçekleÅŸti. Bu yılın temmuz ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1000 arttı.
Kredi faizlerinin düÅŸtüÄŸü 1 Haziran’dan itibaren gerçekleÅŸen kredili konut satışı ise 250 bin 792’ye ulaÅŸtı. Kredili konut satışlarından ayrıca hazineye 1 milyar 428 milyon 968 bin lira kazanç saÄŸlandı.
AA
Türk oyun şirketi 168 milyon dolara satıldı
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bursaspor’u tebrik etti
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bursaspor’u tebrik etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan