27 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
ABD’de Kovid-19 salgınının ekonomiye etkisini azaltmak amacıyla hükümet tarafından Senatoya sunulan yeni teÅŸvik paketleri ertelense de ABD Merkez Bankası (Fed) 2,3 trilyon dolara kadar kredi saÄŸlayacak ilave eylem kararı aldı, Avrupa BirliÄŸi (AB) ülkeleri de yaklaşık 540 milyar avroluk ekonomik pakette uzlaÅŸtı.
Bu geliÅŸmelerle makroekonomik verilerdeki olumsuz görünüme karşın pay piyasaları pozitif görünümünü koruyor.
ABD’de dün açıklanan haftalık iÅŸsizlik baÅŸvurularının 6 milyonu aÅŸmasına karşın Dow Jones endeksi yüzde 1,22, S&P 500 endeksi yüzde 1,45 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,77 deÄŸer kazandı.
Avrupa tarafında da ekonomiye iliÅŸkin teÅŸviklerin etkisiyle borsalarda pozitif bir seyir izlenirken, Fed’in yeni kredi paketi sonrası avro/dolar paritesi de yükseldi. Parite, dün yüzde 0,7 artışla 1,0932’ye çıktı. Dün Almanya’da DAX endeksi yüzde 2,24, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 2,90 ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 1,44 yükseliÅŸ kaydetti.
Bugün Paskalya tatili nedeniyle kapalı olacak ABD ve Avrupa borsaları, haftalık bazda yatırımcısına yüzde 10’u aÅŸan getiri saÄŸlamış oldu.
Henüz resmi bir açıklama gelmese de Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ adı verilen petrol üreticilerinin, ham petrol üretimlerinde günlük 10 milyon varil kısıntı konusunda anlaÅŸmaya vardıkları yönündeki haberlere karşın petrol fiyatları geriledi.
Brent petrolün varil fiyatı, haberler öncesi kesintinin daha yüksek olacağı beklentileri ile 35 doların üzerini görmesinin ardından hızlı bir ÅŸekilde düÅŸüÅŸe geçerek, ÅŸu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 5 azalışla 30,7 dolardan iÅŸlem görüyor.
Altının ons fiyatı, merkez bankalarının geniÅŸlemeci adımlarından bulduÄŸu destekle 1.700 dolar sınırına kadar çıktı.
Asya borsalarında ise bugün görece sakin ve karışık bir seyir izleniyor. Kapanış yakın Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,5, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 1,1 deÄŸer kazanırken, Çin’de Åžanghay bileÅŸik endeksi yüzde 1 deÄŸer kaybetti.
Yurt içinde, artan küresel risk iÅŸtahı ve gerileyen döviz kurlarının desteÄŸi ile gün boyu yükseliÅŸ eÄŸiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,80 artışla 95.834,44 puandan tamamladı. Dün yüzde 1,4 azalışla 6,6777’den kapanan dolar/TL ise bugün bankalararası piyasanın açılışında 6,6950’den iÅŸlem görüyor.
Analistler, Kovid-19 salgınında en kötünün bu hafta ile birlikte geride kalabileceÄŸine iliÅŸkin beklentiler ve merkez bankalarının teÅŸviklerinin küresel pay piyasalarını desteklediÄŸini ifade etti.
Bugün, yurt içinde iÅŸ gücü istatistikleri, yurt dışında ise ABD’de enflasyon verilerinin takip edileceÄŸini kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 95.500 üzerinde kalıcılık saÄŸlaması durumunda 100.000 seviyesinin gündeme gelebileceÄŸini söyledi.
Piyasalarda bugün takip edilecek veriler ÅŸöyle:
10.00 Türkiye, ocak ayı iÅŸ gücü istatistikleri
15.30 ABD, mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi
21.00 ABD, mart ayı bütçe dengesi
AA
Tüketici hakem toplantılarına erteleme
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan