22 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen, küçük esnafa gelir vergisi muafiyeti, sosyal içerik üreticilerine kazanç istisnası, tarımsal desteklerde gelir vergisinden istisna ve vergi iÅŸlemlerinde kolaylaÅŸtırıcı uygulamalar öngören “Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne ileriki günlerde TBMM Genel Kurulunda son ÅŸeklinin verilmesi ve yasalaÅŸması bekleniyor.
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu adımları mükelleflerin vergiye uyumunu artırmak, işlemlerde kolaylık sağlamak açısından olumlu bulduklarına ancak özellikle vergi beyannameleri verme sürelerinin yeniden ele alınması gerektiğine dikkati çekti.
Yasa teklifiyle Gelir Vergisi, Vergi Usul, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Bankacılık Kanunu ve Damga Vergisi Kanunlarında değişiklikler yapılacağını aktaran Kartaloğlu, bu kapsamda dördüncü dönem geçici vergi beyannamesinin kaldırıldığını, bunun son derece doğru bir karar olduğunu, toplumsal beklentiyi de karşıladığını ifade etti.
KartaloÄŸlu, öte yandan söz konusu teklifte yıllık beyanname verme sürelerinin bir ay öne çekilmesinin öngörüldüğüne iÅŸaret ederek, “Yıllık beyanname verme sürelerinin bir ay öne çekilmesi uygulanamaz bir karardır. Mevcut sürelerde bile yetiÅŸtirilmekte zorlanılan gelir ve kurumlar vergisi beyanlarını Mali Müşavirlerin bir ay önce verebilmesi mümkün deÄŸildir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Bir takvim yılında elde edilen gelirlerin ÅŸubat ayının başından 25’inci gününün akÅŸamına kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesinin amaçlandığını belirten KartaloÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
“Bu düzenlemenin son dönem geçici verginin kaldırılması ve kurumlar vergisi beyannamesinin nisan ayından mart ayına çekilmesi düzenlemeleri ile birlikte deÄŸerlendirilmesi gerekmektedir. Yıllık beyannamelerin beyan süresinin bir ay öne alınması, uygulamadaki bilgi belge akışına uygun olarak belirlenmiÅŸ sürelerin deÄŸiÅŸmesine, kimi durumlarda ise bu beyannamelerin süresinde saÄŸlıklı bir ÅŸekilde hazırlanamamasına sebebiyet verebilecektir. Dolayısıyla yıllık vergilerin beyan sürelerinin deÄŸiÅŸtirilmemesinin yerinde olacağını deÄŸerlendiriyoruz.”
AA
136 ülkeden küresel kurumlar vergisi anlaşmasına onay
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan