08 Nisan 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı belli oldu.
Toplu sözleşme sürecinde memur tarafını temsil eden Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyet’in yürüttüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girmişti.
Bugün beşinci ve son toplantısını yapan Hakem Kurulu, memur ve emeklilerin zam oranını netleştirdi.
Buna göre 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10; 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.
ZAM TEKLİFİ DEĞİŞMEDİ
Bugünkü toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, 17 Ağustos’taki son teklifini bugün de korudu. Zam teklifinde değişiklik yapılmadı.
ENFLASYON FARKI ÖDENECEK
Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak 6 ayda bir enflasyon farkı alacak. 6 aylık enflasyon zam oranını aşarsa o oranda enflasyon farkı ödenecek. Refah payı talebi ise kabul edilmedi.
Kuruldaki 6 üye, hükümetin sunduğu teklifin olduğu gibi kabul edilmesi yönünde oy kullanırken 5 üye ret oyu verdi. KESK temsilcisi ise oylamaya katılmadı.
Toplu sözleşme hükmünde bulunan karara itiraz hakkı bulunmuyor.
Kamu İşveren Heyeti ile konfederasyonlar arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde kabul edilen 50 madde ise oy birliğiyle kabul edildi.
HÜKÜMETİN TEKLİFLERİ NEYDİ?
Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos’taki ilk teklifinde 2024’ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos’ta ise teklifini 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.
MEMURLAR NE İSTİYORDU?
Memur-Sen, 2024 için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.
Konfederasyon, 2025 için ise 6’şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.
Bloomberg: Geçen hafta KKM’den 5 milyar dolar çıkış oldu
İşte en çok kazandıran yatırım aracı
Kapıkule’de rüşvet kamerada: Paraları aldı, masa altında saydı
Trump yeniden Çin’i tehdit etti, Çin’den karşı yanıt geldi
Yumurta fiyatlarında artış sürüyor
Türkiye’nin AB’ye giyim ihracatında sert düşüş
Bakan Şimşek: Gümrük vergilerinin bize yansımaları sınırlı olacak
Bursa Deniz Otobüslerinin tüm seferleri iptal edildi
Mahir Polat Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi
Gemi ihracatı alarm veriyor
Limon ihracatı durduruldu
İşte en çok kazandıran yatırım aracı
Kapıkule’de rüşvet kamerada: Paraları aldı, masa altında saydı
Trump yeniden Çin’i tehdit etti, Çin’den karşı yanıt geldi
Yumurta fiyatlarında artış sürüyor
Türkiye’nin AB’ye giyim ihracatında sert düşüş
Bakan Şimşek: Gümrük vergilerinin bize yansımaları sınırlı olacak
Bursa Deniz Otobüslerinin tüm seferleri iptal edildi
Mahir Polat Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi
Gemi ihracatı alarm veriyor
Limon ihracatı durduruldu