20 Mart 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

jojobet
1xbetbetpasmariobet
escort konya
a
en iyi rulet siteleri

Menkul satışlarında yeni düzenleme; “Döviz olarak yapılabilecek”

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden yapılabilecek. Öte yandan döviz bürolarında denetim ve gözetim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması amacıyla mevcutta bir yıl olan kamera kayıtlarını saklama ve depolama süresi, iki yıla çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’a Ä°liÅŸkin” tebliÄŸleri Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, düzenlemeyle, makroekonomik konjonktürle uyumlu kambiyo politikaları kapsamında menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli yerine getirilmesi için düzenleme yapıldı.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’da 13 Eylül 2018’de yapılan deÄŸiÅŸiklikle, Türkiye’de yerleÅŸik kiÅŸilerin kendi aralarında akdedecekleri belirli sözleÅŸme türlerinde sözleÅŸme bedelinin ve diÄŸer ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak belirlenemeyeceÄŸi hüküm altına alınmıştı. Konuya iliÅŸkin tebliÄŸle de bu hükmün istisnaları düzenlenmiÅŸti. Söz konusu tebliÄŸde 19 Nisan 2022’de yapılan deÄŸiÅŸiklikle menkul satış sözleÅŸmelerinden kaynaklı ödeme yükümlülüklerinin Türk parası cinsinden kabul edilmesi ve yerine getirilmesi zorunlu hale getirilmiÅŸti.

Bakanlık, uygulamanın iÅŸleyiÅŸi ve piyasaya etkilerini izleyerek 2022’de getirilen zorunluluÄŸu kaldırdı. Böylece, taşıt satış sözleÅŸmeleri dışında kalan menkul satış sözleÅŸmelerinde ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak yerine getirilmesi mümkün hale geldi.

DÖVİZ BÜROLARINDA KAMERA KAYITLARI İKİ YIL SAKLANACAK

Öte yandan Bakanlık, finansal sektörün güvenilirliÄŸi ve Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarına uyum süreci kapsamında kayıt dışı ekonomik faaliyetlerle mücadelenin daha etkin biçimde yürütülebilmesi için adım atmaya devam ediyor.

Diğer tebliğle de finansal sektörün önemli bir aktörü olan yetkili müesseselerin (döviz büroları) denetim ve gözetim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması amacıyla mevcutta bir yıl olan kamera kayıtlarını saklama ve depolama süresi iki yıla çıkarıldı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gözler faiz kararında

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.