29 Mart 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye’de Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası FED kadar bağımsızdır.” dedi.
Albayrak, İsviçre’nin Davos kentinde 50’nci Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen “Küresel büyüme gündemini şekillendirme” başlıklı oturumda, Türkiye’nin bilançosunun çok kuvvetli ve rekabetçi olduğunu söyledi.
Avrupa Birliği’nde kamu borcunun milli gelire oranının yaklaşık yüzde 90 seviyesinde olduğunu, bu oranın Türkiye’de ise yüzde 32’lerde seyrettiğini anımsatan Bakan Albayrak, Türkiye’nin AB’nin Maastricht Kriterleri’nde belirlenen değerleri yerine getirdiğini anlattı.
Türkiye’de özel sektörün özellikle son 25 yılda ihracat kapasitesini çok rekabetçi hale getirdiğini vurgulayan Albayrak, Türkiye’de bankacılık sektörünün de oldukça iyi durumda olduğunun altını çizdi.
Albayrak, Türkiye’nin güçlü bir bilançoya, büyüme kapasitesine, rekabetçi özel sektöre, yüksek ihracat kapasitesine ve genç nüfusa sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye reformlara devam edecek
Türkiye’de özellikle son bir yılda kur istikrarı sağlandığını ve ihracat performansının iyileştiğini kaydeden Albayrak, ekonominin cari fazla verdiğini anlattı. Özel sektörün daha rekabetçi olması için uygun koşullar sağlamaya çalıştıklarını belirten Albayrak, “Hükümet, son 16 yılda altyapı, ulaşım, telekomünikasyon ve enerji alanına dev yatırımlar yaptı.” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ABD Merkez Bankası FED kadar bağımsız olduğunu vurgulayan Bakan Albayrak, “Merkez Bankası’nın tek sorumluluğu fiyat istikrarını sağlamak değildir. Merkez Bankası aynı zamanda finansal istikrarı da sağlamalıdır. Çünkü gelişmekte olan ekonomilerin büyümeye, istihdamı ve yatırımları artırmaya ihtiyacı vardır.” yorumunu yaptı.
Albayrak, Türkiye’nin ekonomik reformlara devam edeceğini de sözlerine ekledi.
AA
En çok o illerde aranıyor!
Oruç tutarak zayıflamaya çalışmayın
Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den istifa etti
İDO ve BUDO seferleri iptal
7. Yargı Paketi yasalaştı İşte Detaylar…
İthal cep telefonuna zam iptal
Bursa’da kar yağışı başladı
Akıllı telefonlara zam geldi
2,3 tonluk kokain Türkiye yolunda yakalandı
Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşecek
Kuvvetli kar uyarısı
Oruç tutarak zayıflamaya çalışmayın
Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den istifa etti
İDO ve BUDO seferleri iptal
7. Yargı Paketi yasalaştı İşte Detaylar…
İthal cep telefonuna zam iptal
Bursa’da kar yağışı başladı
Akıllı telefonlara zam geldi
2,3 tonluk kokain Türkiye yolunda yakalandı
Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşecek
Kuvvetli kar uyarısı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.