12 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesinde görülen davada “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla tutuklu yargılanmalarına baÅŸlanan 5 sanıktan 3’ü duruÅŸma salonuna getirildi, 2’si Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla baÄŸlandı.
Tarafların avukatların da hazır bulunduÄŸu duruÅŸmaya Mattia Ahmet Minguzzi’nin müşteki annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ile babası Andrea Minguzzi gelmedi.
Kapalılık ve gizlilik kararı olduğu için basın mensupları ile izleyiciler salona alınmadı.
Duruşmada tutukluların kimlik tespitinin yapıldığı, ardından savunmalarının alınmasına başlandığı öğrenildi.
Öte yandan, duruşma salonunun önünde ve koridorda polislerce güvenlik önlemi alındı.
Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede Mattia Ahmet Minguzzi’nin babası Andrea Minguzzi ve annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi “müşteki” olarak yer alıyor.
İddianamede, 24 Ocak’ta bıçaklanmasının ardından hastanede tedavi altına alınan Mattia Ahmet Minguzzi’nin 9 Åžubat’ta öldüğü, olaya iliÅŸkin İstanbul Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde 2 sanık hakkında dava açıldığı belirtiliyor.
Mahkemede ilk duruÅŸmanın yapılacağı 10 Nisan’dan kısa süre önce sosyal medyada farklı kullanıcı isimlerine sahip hesaplardan müştekilere yönelik ısrarla ve sistematik olarak silah fotoÄŸrafının atıldığı kaydedilen iddianamede, tehdit içerikli mesajlara da yer veriliyor.
İddianamede, müşteki Yasemin Akıncılar Minguzzi’nin telefonuna 6 Nisan’da M.G’ye ait numaradan gelen mesajda, tehdit edenlerden birinin özür dilediÄŸi ve piÅŸman olduÄŸunun iletildiÄŸi ancak KahramanmaraÅŸ İl Emniyet Müdürlüğünün mail hesabına gelen ihbarda müşteki ve ailesine yönelik tehdit içerikli paylaşımlar yapılan sosyal medya hesabının M.G. tarafından kullanıldığının bildirildiÄŸi aktarılıyor.
Savcılık, iddianamede M.G, E.K, A.S.D, H.E.A. ve K.G’nin “zincirleme ÅŸekilde birden fazla kiÅŸiyle silahla tehdit”, “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından 1 yıl 8’er aydan 7 yıl 2’ÅŸer aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep ediyor.
İddianamede 18 yaşından küçük K.Y. hakkında ise “kovuÅŸturmaya yer olmadığına dair karar” verildiÄŸi belirtiliyor.
Trump: Rusya ve Ukrayna arasında esir takası tamamlandı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan