29 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Mobilya ihracatı yüzleri güldürdü

MOSDER Başkanı Balcı, "2023 yılı hedeflerimiz doğrultusunda Türk mobilyasının küresel boyutta, devler liginde ilk 5'te yer almasını sağlamak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri DerneÄŸi BaÅŸkanı Mustafa Balcı, “Sektörümüzde ihracat konusu, bundan 10 sene öncesinde olduÄŸu gibi ‘diÅŸimizi tırnağımıza takarak giriÅŸtiÄŸimiz bir yol deÄŸil’, artık 180 ülkenin hanesine doÄŸrudan giren Türk mobilyasının tasarım, kalite, hızlı üretim ve iÅŸ gücü ile birlikte jeopolitik gücünün de lojistik anlamda büyük bir avantaj saÄŸlayarak ulaÅŸtığı bir baÅŸarı hikayesidir.” dedi.

MOSDER’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında gelen mobilya sanayisinin dünya genelindeki yükseliÅŸi devam ediyor. Son yıllarda ihracatta sürekli artı yönde gidiÅŸat izleyen Türk mobilya sektörünün, küresel mobilya pazarındaki büyüklüÄŸü 6 basamak birden atlayarak ihracat yapan ülkeler arasında sekizinci sıraya yükseldi.

Türkiye’nin 2019 yılı mobilya ihracatının 3,5 milyar dolara ulaÅŸtığını aktaran Balcı, “Sektörümüzde ihracat konusu, bundan 10 sene öncesinde olduÄŸu gibi ‘diÅŸimizi tırnağımıza takarak giriÅŸtiÄŸimiz bir yol deÄŸil’, artık 180 ülkenin hanesine doÄŸrudan giren Türk mobilyasının tasarım, kalite, hızlı üretim ve iÅŸ gücü ile birlikte jeopolitik gücünün de lojistik anlamda büyük bir avantaj saÄŸlayarak ulaÅŸtığı bir baÅŸarı hikayesidir.” ifadelerini kullandı.

Balcı, “Bir önceki yıla bakıldığında bile ihracatta 12 basamak yükselen mobilya sanayimizin önü açıktır. Ä°talya gibi yakın coÄŸrafyamızda yer alan ülkelerle pazarda rekabet etmeyi deÄŸil direkt Ä°talya’nın dünya pazarındaki yerini almayı amaçlıyoruz. 2023 yılı hedeflerimiz doÄŸrultusunda ise Türk mobilyasının küresel boyutta, devler liginde ilk 5’te yer almasını saÄŸlamak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceÄŸiz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

“Ara eleman deÄŸil aranan eleman aranıyor”

Balcı, pandemide yeni normalleÅŸme süreciyle birlikte artan ihracat talebine yetiÅŸebilmek için üretimde ek istihdama ihtiyaç duyulduÄŸunu belirtti.

Kayseri, Ankara, Ä°zmir, Ä°stanbul, Hatay, Adana, Ä°negöl gibi mobilyanın can damarı olan ÅŸehirlerde personel ihtiyacı olduÄŸuna deÄŸinen Balcı, döÅŸeme ustası, kaynakçı, dikiÅŸ operatörü, CNC operatörü gibi sektörde ara eleman olarak nitelendirilen personellerin ÅŸimdilerde aranan eleman konumunda olduÄŸunu ifade etti.

Pandeminin ilk döneminde fabrikalarda faaliyetlerin durma noktasına gelmesiyle birlikte oluÅŸan sipariÅŸlerin üretimde noktasında ertelendiÄŸini belirten Balcı, üretimde çarkların yeniden dönmesiyle birlikte yoÄŸun talebe cevap verebilmek için birçok firmada acil personel ihtiyacının ortaya çıktığını kaydetti.

Balcı, alınacak personellere asgari ücretin üzerinde maaÅŸ verileceÄŸini ve kalifiye eleman dışında yetiÅŸtirilmek üzere de personel alımına gidileceÄŸini belirterek, “Meslek liselerinin mobilya tasarım, makine, kaynak, motor, elektrik ve elektronik bölümünden mezun olan gençleri bekliyoruz. MesleÄŸe yeni baÅŸlayacak bir personel, asgari ücretin üzerinde maaÅŸ alabilecek, sektörde 1-2 yıl deneyimli olan iÅŸçilerimiz ise yine asgari ücretin yüzde 20-30 üzerinde maaÅŸ alabilecek. 5 yıllık tecrübeli bir personele sektörümüzde ortalama 3 bin 900 lira maaÅŸ veriliyor.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa’da pilot ve uzay insanı yetiÅŸtirecek merkez açılışa hazırlanıyor

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.