16 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Tüketicilerin alışveriÅŸ tercihlerinde sosyal medya içerikleri her geçen gün daha da etkili hale gelirken her 5 kiÅŸiden 1’inin, Instagram üzerinden ürün tanıtımı yaparak para kazanan influencerlar veya ünlü kiÅŸilerin yönlendirdiÄŸi linklerden alışveriÅŸ yaptığı belirlendi.
GfK araÅŸtırma ÅŸirketinin “Online AlışveriÅŸ Alışkanlıkları AraÅŸtırması”ndan yaptığı derlemeye göre, araÅŸtırmaya katılanların yüzde 97’si internet kullandığını, her 10 kiÅŸiden 7’si de online alışveriÅŸ yaptığını belirtti.
Kadınların yüzde 74’ü online alışveriş yaparken bu oran erkeklerde yüzde 67’ye düştü.

Coğrafi bölgelere bakıldığında yüzde 91 ile en yüksek orana sahip Ege Bölgesi’ni, yüzde 78 ile Marmara ve yüzde 77 ile İç Anadolu takip etti. Online alışveriş yapanların oranının en düşük olduğu bölge ise yüzde 49 ile Akdeniz oldu.
Türkiye’de 15-44 yaÅŸ grubu, 45 yaÅŸ üstü gruba kıyasla daha fazla online alışveriÅŸ yaptı.
Online alışveriÅŸ yapan her 10 kiÅŸiden 4’ü e-ticaret sitelerini tercih etti. Erkeklerin yüzde 45’i bu kanalı kullanırken kadınlarda bu oranın yüzde 38’e düştüğü ortaya çıktı.
Tüketicilerin alışveriş tercihlerinde sosyal medya içerikleri her geçen gün daha da etkili hale gelirken, online alışverişlerde Instagram üzerinden gerçekleşen alışveriş toplamda yüzde 58’i buldu.
Instagram kaynaklı alışveriş kanallarının başında yüzde 28 ile Instagram’daki butiklerle doğrudan iletişime geçmek yer aldı. Bu oran kadınlarda yüzde 38, erkeklerde yüzde 18 olurken, markaların Instagram reklamları veya paylaşımları üzerinden alışveriş yaptığını belirtenlerin oranı ise yüzde 26 olarak belirlendi.
Online alışveriÅŸ yapan her 4 kiÅŸiden 1’i e-ticaret sitelerinin Instagram reklamları veya paylaşımları üzerinden, her 5 kiÅŸiden 1’i ise Instagram’daki influencer veya ünlü kiÅŸilerin yönlendirdiÄŸi linklerden ürün satın aldığını belirtti.
Instagram dışındaki alışveriş kanallarına bakıldığında online alışveriş yapanların yarısı markaların web sitelerini kullanırken, bu oran Akdeniz bölgesinde yüzde 67’ye ulaştı.
AA
Fed: Enflasyon görünümüne ilişkin riskler arttı
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan