31 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Özer Matlı, kuru soÄŸan ile patates ihracatında Tarım ve Orman Bakanlığından ön izin alınması uygulamasına son verilmesi kararının çiftçiyi rahatlattığını belirtti.
Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Matlı, yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığının “İhracı Yasak ve Ön İzne BaÄŸlı Mallara İliÅŸkin TebliÄŸde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair TebliÄŸi” uyarınca ön izin alınması uygulamasının kaldırılmasına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.
Kararın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında iç piyasada fiyat artışı riskine karşı önlem olarak alındığını hatırlatan Matlı, “Ocak ayında ön izin ÅŸartına baÄŸlanan soÄŸan ve patates ihracatı, mayıs ayından itibaren kontrollü olarak gerçekleÅŸtirilmeye baÅŸlanmıştı. NormalleÅŸme adımlarının ve yeni hasatların yoÄŸunlaÅŸmaya baÅŸlamasıyla ihracatın önündeki tüm kısıtlamalar, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kaldırıldı. Bakanlığımızın almış olduÄŸu bu karar, ihracata daha da ivme kazandıracaktır.” ifadelerini kullandı.
Matlı, Bursa’nın Karacabey ve YeniÅŸehir ilçelerinin kuru soÄŸan üretiminde öne çıkan bölgelerden olduÄŸunu belirtti.
Özellikle Karacabey’in “Türkiye’nin soÄŸan ambarı” olarak bilindiÄŸine deÄŸinen Matlı, “Bu bölgelerde geçimini soÄŸan üretiminden saÄŸlayan çiftçiler, pandemi sürecinde karşılaÅŸtıkları zorluklara raÄŸmen üretmekten vazgeçmedi. GeçtiÄŸimiz yılın aksine bu yıl rekoltede de çok ciddi bir artışın olması ve ihracatın önündeki engellerin kaldırılması, çiftçimizi psikolojik olarak rahatlatmıştır.” deÄŸerlendirmesini yaptı.
Salgın sürecinde tüketim alışkanlıklarında yaÅŸanan deÄŸiÅŸikliklerin ardından özellikle dondurulmuÅŸ gıdalara talepte büyük artış yaÅŸandığına dikkati çeken Matlı, ÅŸunları kaydetti:
“Bu noktada hazırlanacak yeni destek paketleriyle üreticinin bilhassa kuru soÄŸan ve patates ihracatını taze olarak yapması yerine katma deÄŸeri yüksek, dondurulmuÅŸ ve iÅŸlenmiÅŸ ürün olarak yapması için teÅŸvik edilmesi, ekonomi açısından son derece önem arz etmektedir.”
AA
YÖK bu seneki üniversite kontenjanlarını belirledi
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
347962 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112206 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
31848 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
26817 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
25549 kez okundu
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan