20 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu’ndan (TGDF) yapılan açıklamada, tüketicilere, pazar yerleri gibi alanlarda satışa sunulan açık gıdalardan uzak durmaları, mevzuatla belirlenmiÅŸ hijyenik koÅŸullarda üretilen saÄŸlıklı, ambalajlı gıdaları tüketmeleri tavsiyesinde bulunuldu.
TGDF’den yapılan yazılı açıklamada, Çin kaynaklı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, virüsün hava yoluyla yüzeylere yapışması sonucu hızla yayıldığına, virüsten kaynaklanan hastalığın belirtilerinin 14 gün sonra çıkabildiÄŸine dikkati çekildi.
Virüs ile enfekte olmuÅŸ bir kiÅŸinin, hastalık belirtileri göstermeden hastalığı diÄŸer insanlara bulaÅŸtırabileceÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
“Hava yoluyla yapıştığı yüzeylerden diÄŸer insanlara da geçen virüsün henüz tedavisi bulunmuyor. SaÄŸlık Bakanlığımızın da sık sık hatırlattığı gibi, virüsten korunmak amacıyla bireysel olarak alınabilecek en etkili önlem, hijyen. Ellerin sık sık yıkanması, özellikle toplu ortamlardan uzak durulması öneriliyor.
Hijyenin en etkili önlem olarak ortaya çıktığı bu dönemde, tüketime sunulan gıdaları her türlü çevresel riskten uzak tutan, koruyan ambalajlı gıdaların önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Özellikle kalabalık pazar yerleri, zaten baÅŸlı başına koronavirüsün yayılması için uygun ortam oluÅŸturmaktadır. Hijyenden uzak bu alanlarda satılan açık gıdalar, insan ve çevre kaynaklı tüm risklere açıktır.”
“Ambalajlı gıdaların tüketimi bugün her zamankinden daha önemli”
Açıklamada, henüz virüsün gıdalar yoluyla bulaÅŸtığına dair doÄŸrulanmış bir bilgi olmadığı belirtilerek, “Ancak dünya bu virüsle henüz tanıştı. Dolayısıyla yüzeylere bulaÅŸma yoluyla yayılan virüsten korunmak için ambalajlı gıdaların tüketimi bugün her zamankinden daha önemli.” ifadeleri kullanıldı.
Bireyden baÅŸlayarak toplum saÄŸlığını korumak için herkese büyük görev düÅŸtüÄŸü aktarılan açıklamada, “TGDF olarak tüketicilerimize tavsiyemiz, pazar yerleri gibi alanlarda satışa sunulan açık gıdalardan uzak durmaları, mevzuatla belirlenmiÅŸ hijyenik koÅŸullarda üretilen saÄŸlıklı, ambalajlı gıdaları tüketmeleridir.” denildi.
AA
Altında son durum!
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392777 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293855 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109465 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52714 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52464 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan