06 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M çiçeği (Maymun çiçeği, Mpox) virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ülkede vaka görülmediÄŸini söyleyen MemiÅŸoÄŸlu, “Bu konuda hastanelere baÅŸvuran insanlarımız oluyor. Ama ÅŸu ana kadar tanı koyulmadı. EÄŸer böyle bir tanı koyarsak bildireceÄŸiz ve gereÄŸini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniÄŸe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla, yakın takiple ÅŸu andaki pozisyonumuzda devam edeceÄŸiz” dedi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceÄŸi, olsa dahi pandemi oluÅŸmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Åžu anda ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.
İnsanlar paniklemesinler, sağlıkçılar olarak her türlü tedbiri almış durumdayız. İnşallah ülkemize gelmez, gelirse de gereğini yaparız. Bu konuda insanların rahat olmasını istiyorum.
Covid aşısını kısa sürede üretebilen bir ülke her türlü aşıyı üretebilir. Gerektiği zaman bu aşıyı hem tedarik edebilecek, hem de üretebilecek gücümüz var. İnsanlar bu konuda tedirgin olmasın.
Sınır kapılarında ciltteki lezyonları tespit edebilecek, bu tür giriÅŸleri kontrol edebilecek insanlara daha hassas olmaları konusunda ifadede bulunduk. Bu konuda hassasiyet söz konusu gümrüklerde. Ama özel bir önlem ya da kısıtlama almayacağız.”
Yük gemisi M çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındı
1
7 gün hiç şeker yemediğinizde ne olur?
13868 kez okundu
2
Cilt kanseri kadın ve erkekleri farklı şekilde etkiliyor
11364 kez okundu
3
Limon suyu görünümlü ürünler raflarda yer almayacak
9444 kez okundu
4
63 can kaybı, 5 bin 91 yeni vaka
8847 kez okundu
5
84 can kaybı, 5 bin 955 yeni vaka
7187 kez okundu
Bahar sonunda geldi
Trump: İran savaşı 3 hafta daha uzayabilir
Romanya’da hükümet düştü!
ABD, İran’ın açıklamasını yalanladı
Diyarbakır’da okul önünde silah sesleri
Sivas Kent Konseyi Kadın Meclisi Bursa’da
BURSA’DA 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ COŞKUSU
Sumud Filosu: 18 Türk aktivist alıkonuldu
Yenilenmiş ürünlerde yeni dönem: Dijital kimlik ve güvenli ödeme geliyor
Dış ticaret açığı martta yüzde 56 arttı
Bahar sonunda geldi
Trump: İran savaşı 3 hafta daha uzayabilir
Romanya’da hükümet düştü!
ABD, İran’ın açıklamasını yalanladı
Diyarbakır’da okul önünde silah sesleri
Sivas Kent Konseyi Kadın Meclisi Bursa’da
BURSA’DA 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ COŞKUSU
Sumud Filosu: 18 Türk aktivist alıkonuldu
Yenilenmiş ürünlerde yeni dönem: Dijital kimlik ve güvenli ödeme geliyor
Dış ticaret açığı martta yüzde 56 arttı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan