04 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına uçak biletlerinde indirim uygulanması ve hak sahiplerine kolaylık sağlanması amacıyla biletlerin internet üzerinden alınabilmesini öngören protokol imzalanacak.
İstanbul’da yarın düzenlenecek törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile THY Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ahmet Bolat, protokole imza atacak.
Protokolle şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim uygulanması, bu amaçla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında KamuNet üzerinden veri ve bilgi paylaşımı yapılması amaçlanıyor.
Bu çerçevede, protokolle saÄŸlanan haklardan yararlanmak isteyen ÅŸehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ücretsiz seyahat kartlarının aktif yani “evet” durumunda olması gerekiyor. Seyahat kartlarının aktiflik durumu “evet/hayır” ÅŸeklinde THY ile paylaşılacak.
Halen 210 bin 826 hak sahibinin ücretsiz seyahat kartı bulunuyor.
Protokolde öngörülen indirim uygulaması, veri paylaşımına ilişkin teknik düzenlemelerin yapılmasının ardından yürürlüğe girecek.
Protokolde, halen uçak biletlerinde iç hatlarda yüzde 20 ve Türkiye çıkışlı dış hatlarda yüzde 25 oranında indirimden yararlanan engelli kimlik kartı sahiplerine kolaylık sağlayacak düzenleme de yer alacak.
Mevcut uygulamada indirimli uçak bileti almak isteyen engellilerin bu haktan yararlanabilmek için seyahat acentesine gitmesi gerekiyor. Protokolle, engellilerin indirimli uçak biletlerini elektronik ortamda alabilmelerine imkan sağlanacak.
Türkiye’de engelli kimlik kartı sahibi toplam 1 milyon 245 bin 275 kiÅŸi bulunuyor.
Ücretsiz seyahat kartı sahipleri, halihazırda demir yolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor.
AA
Erdoğan-Putin görüşmesi başladı
Bursaspor için tek yürek! Taraftar stadyuma akın etti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey tutuklandı
Gübre İthalatında Vergi Oranları Değişti
“Sosyal medyaya 3 ay içerisinde kimlikle girilecek”
LGS’ye milli maç ayarı! Tarihi deÄŸiÅŸti
Memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu
Nisan ayı kira zam oranı belli oldu
Mart ayı enflasyon verileri açıklandı
Mustafa Bozbey ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
Bursaspor için tek yürek! Taraftar stadyuma akın etti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey tutuklandı
Gübre İthalatında Vergi Oranları Değişti
“Sosyal medyaya 3 ay içerisinde kimlikle girilecek”
LGS’ye milli maç ayarı! Tarihi deÄŸiÅŸti
Memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu
Nisan ayı kira zam oranı belli oldu
Mart ayı enflasyon verileri açıklandı
Mustafa Bozbey ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan