14 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Hizmet sektörü güven endeksi temmuzda geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıkladı.
Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi haziran ayında 55,5 iken bu ay yüzde 20,2 artarak 66,7’ye yükseldi.
Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, son 3 aylık dönemde iş durumu, son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep ve gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 42,5, yüzde 36,5 ve yüzde 2,9 artarak 54,5, 55,2 ve 90,3 değerlerini aldı.
Perakende ticaret sektörü güven endeksi
Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi temmuzda yüzde 9,6 artarak 94,6 oldu.
Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iş hacmi satışlar alt endeksi yüzde 43,1 artarak 69,6, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksi yüzde 7,3 yükselerek 103,9 oldu. Mevcut mal stok seviyesi alt endeksi yüzde 2,9 azalarak 110,4 olarak kaydedildi.
İnşaat sektörü güven endeksi
Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi de geçen ay 78 iken bu ay yüzde 11,6 artarak 87’ye ulaştı.
İnşaat sektöründe bir önceki aya göre alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve alt endeksi yüzde 25 artarak 73,9, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksi de yüzde 3,4 artarak 100 oldu.
İnşaat sektöründe temmuzda girişimlerin yüzde 36,9’u faaliyetleri kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını, yüzde 63,1’i ise faaliyetlerini kısıtlayan en az bir temel faktör bulunduğunu belirtti.
İnşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan temel faktörlerden “finansman sorunları” haziran ayında yüzde 36,8 iken temmuzda yüzde 38,2, “talep yetersizliği” haziranda yüzde 34,5 iken temmuzda yüzde 31,9 ve “diğer faktörler” haziranda yüzde 32,8 iken temmuzda yüzde 19,9 oldu.
AA
Kapasite kullanım oranı temmuzda arttı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
438186 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
296124 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111915 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
98359 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
97866 kez okundu
Ermenistan ile doğrudan ticaret başlıyor
700 yolculu gemi karantinaya alındı
İhracat miktar endeksi geriledi
Enflasyon raporu yarın açıklanacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: 25 kişi gözaltına alındı
Benzine zam geliyor
Burcu Köksal, AK Parti’ye katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk açıklama
Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu
Izgaralık tavuk kanadı uçuşa geçti
İnşaat maliyetlerinde artış sürüyor
Ermenistan ile doğrudan ticaret başlıyor
700 yolculu gemi karantinaya alındı
İhracat miktar endeksi geriledi
Enflasyon raporu yarın açıklanacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: 25 kişi gözaltına alındı
Benzine zam geliyor
Burcu Köksal, AK Parti’ye katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk açıklama
Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu
Izgaralık tavuk kanadı uçuşa geçti
İnşaat maliyetlerinde artış sürüyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan