21 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
SGK’nin yazılı açıklamasına göre, vergi ve bazı borçların yapılandırılmasına iliÅŸkin düzenlemeler içeren ve 9 Haziran 2021’de yürürlüğe giren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu’na baÅŸvurular 30 Eylül itibarıyla sona erdi.
Kanun kapsamında Nisan 2021 ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş SGK sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları ve 4b (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar yapılandırıldı.
Yapılandırma kapsamındaki borçların gecikme zammı ve cezası ile kanuni faizi silinerek borç tutarları, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncellendi. PeÅŸin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, iki taksitle ödemede ise yüzde 50’si silindi.
Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak isteyen vatandaş ve kurumların yaptığı başvurular sonucunda önemli miktarda SGK alacağı yapılandırıldı. 1 milyon 190 bin kişi, toplam 61 milyar liralık borç için yapılandırma başvurusunda bulundu. Borçluların peşin ödemenin sağladığı avantajlardan yararlanmasıyla 1 milyar 620 milyon liralık tahsilat yapıldı.
Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım’a kadar yapılabilecek, ikinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık’ta sona erecek. Yapılandırmanın avantajlarının kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor.
İlk iki taksitini süresinde ve tam olarak ödeyip, bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitini ödeyemeyen veya eksik ödeyenlerin de yapılandırması bozuluyor. Taksitin yüzde 10’unu geçmemek ÅŸartıyla 10 liraya kadar yapılan eksik ödemelerde ise yapılandırma bozulmuyor.
Yapılandırması bozulan borçlular, ödedikleri taksit tutarı kadar yapılandırma hükümlerinden yararlanabiliyor.
Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiÄŸi gibi, SGK’nin anlaÅŸmalı olduÄŸu bankaların ÅŸubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılık aracılığıyla da gerçekleÅŸtirilebiliyor.
AA
Türk Ticaret Bankası AŞ yeniden faaliyette
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Motorine zam geliyor: Tarih belli oldu
“19 Mayıs, teslimiyetin reddidir”
İsrail’den Sumud Filosu’na saldırı; HAK-İŞ BaÅŸkanı Mahmut Arslan da filoda
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Motorine zam geliyor: Tarih belli oldu
“19 Mayıs, teslimiyetin reddidir”
İsrail’den Sumud Filosu’na saldırı; HAK-İŞ BaÅŸkanı Mahmut Arslan da filoda
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan