19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’nin sınır komÅŸularında görülen çekirge istilası büyük bir tehdit oluÅŸturuyor. Afrika’dan baÅŸlayarak büyük bir kıtlığı getirebilecek ve acil durum ilan ettiren 400 milyara yakın çekirgenin İran ve Irak’a gelerek sınırlarımıza dayandığı sosyal medyada gündem oldu.
Çekirge sürüsünün güzergahını deÄŸiÅŸtirerek Türkiye sınırlarına kadar dayanması korkuları da beraberinde getirdi.
Afrika’da ortaya çıkan çekirge istilası bir çok ülkeyi zor durumda bırakırken önce Hindistan’a oradan da Çin’e doÄŸru hareketi bekleniyordu. Çekirge sürüsü yönünü deÄŸiÅŸtirerek ilk önce Pakistan, oradan da İran ve Irak’a doÄŸru hareket ederek istikametini Türkiye sınırlarına doÄŸru çevirdi.
Irak’a kadar gelen büyük çekirge sürüleri ülkenin adeta güney kısmını iÅŸgal etti. Tarım arazilerine saldıran çekirgeler ekinlere büyük bir zarar verirken durumdan oldukça maÄŸdur olan halk ise çekirgelere karşı önlem alınmasını istedi.
Uzmanlara göre ise küresel ısınmanın etkilerinin görüldüÄŸü ülkemizi en büyük risk olarak görmekte. Sınır ülkelere kadar gelen çekirgelerin ciddi bir ÅŸekilde tehlike oluÅŸturabileceÄŸinin altı çizilirken daha önce de Åžanlıurfa’da benzer görüntülerin yaÅŸanması oldukça korkuttu.
Bakanlık açıkladı! Tüm okullarda…
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392432 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293842 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109452 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52368 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52119 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan