23 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’den ihraç edilen baharatlarda kanserojen maddeye rastlanınca ünlü bir firmaya ait paketler toplatıldı. Baharatların, piyasaya sürülmesine izin verilmedi.
Gıda Mühendisi ve Kalite Kontrol Uzmanı Süleyman Uzun, ”Çok popüler bir kitapta Türk baharatları övülür, önerilir. Ama artık bundan yoksun durumdayız. Bu ürünler dış ticaretimizi olumsuz etkileyecek. Durum iç piyasada da farklı değil” dedi ve durumun buzdağının sadece görünen kısmının olduğunu bu yüzden de denetimlerin artırılması gerektiğini konusunda uyarıda bulundu.
”DÖRDÜ DE RENKLENDİRİCİ ELEMENT”
Yurtdışındaki ürünlerde tespit edilen 4 farklı zarar element, nedir sorusuna da yanıt veren Uzun, ”Dördü de renklendirici element. Tüketiciyi kandırmak üzere kullanılmış. Bu maddeler sentetik ve kanserojen olanlar. Aynı zamanda çocukların zihinsel gelişimini de etkiliyor” dedi.
Gıda Mühendisi Süleyman Uzun’a göre hatalı ürün listeleri yeniden kamuoyu işle paylaşılmalı.
”HATALI ÜRÜNLER LİSTESİ YAYIMLANMALI”
Uzun, ”Sumak, pul biber gibi parçalı ürünler, parlak olduğu zaman tüketiciyi cezbediyor. Buna benzer bir çok tağşiş var. Bakanlığın tağşiş listeleri ile karşılaşırdık, 3 aydır bu listeler yayınlanmıyor. Bu listelerin yayınlanıyor olması firmaların bu zararlı maddeleri kullanma oranını azaltıyordu” diye konuştu.
Firma ise yaptığı açıklamada geçen yıl üretim tesislerinde çıkan yangın sonrası farklı tedarikçilerden hammadde almak zorunda kaldıklarını, bahsi geçen üründe “Sudan” maddesine rastlanması sonucu ürünün Türkiye’de zincir mağazalardan toplatıldığını ve imha edildiğini açıkladı.
Dış ticaret açığında büyük artış
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
336018 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111630 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
31288 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
26284 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
25016 kez okundu
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan