03 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
AK Parti‘nin muhalefet partilerinin de görüşlerini alarak Meclis tatile girmeden çıkarmayı planladığı teklif ÅŸu deÄŸiÅŸiklikleri içeriyor:
HAYVANLARI ÖLDÜRMEK YASAK: Sokak hayvanları yasada “başıboÅŸ hayvan” olarak tanımlanacak ve bunların öldürülmesi yasak olacak.
HAYVANLAR TOPLANIP BARINAĞA ALINACAK: Sokaklarda bulunan başıboş köpekler belediyeler tarafından toplanıp barınaklara alınacak. Buralarda bakım ve rehabilitasyon işlemleri yapılacak. Barınağa alınan hayvanlar bir daha sokağa bırakılmayacak.

ÖTANAZİ SINIRLAMASI: Barınaklara alınan hayvanlar içinde kuduz riski bulunan, hastalıklı, saldırgan, tedavi edilemeyecek durumdakilere ötanazi, yani uyutma işlemi yapılabilecek. Ötanaziye yerel yönetimlerin veteriner hekimlerden oluşturduğu kurullar karar verecek.

2 YILLIK SÜRE: Nüfusu 25 binin üzerinde olan belediyeler bütçelerinin binde 5’ini, büyükÅŸehirler ise binde 3’ünü başıboÅŸ hayvanların ıslahı ve barınak yapılması için kullanmak zorunda olacak. Belediyelere barınakların yapılması ve hayvanların toplanması için 2 yıllık süre verilecek.
BAŞKANA HAPİS CEZASI: Yükümlülüğünü yerine getirmeyen belediye başkanına bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu sorumluluğun kapsamına belediye meclis üyeleri de girecek.
TOPLAYIP BAŞKA YERE ATAMAYACAKLAR: Belediyeler kendi sınırları içindeki sokaklardan topladıkları başıboş hayvanları başka belediye sınırları içinde ya da kırsalda bir yere bırakamayacak.
SOKAĞA BIRAKANA 60 BİN LİRA: Evcil hayvanını, bu hayvandan olan yavruları, yasaklı ırkların üretimini yapanlara hayvan başına 60 bin lira para cezası verilecek
Afyonkarahisar’da peÅŸ peÅŸe depremler
LGS’ye milli maç ayarı! Tarihi deÄŸiÅŸti
Memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu
Nisan ayı kira zam oranı belli oldu
Mart ayı enflasyon verileri açıklandı
Mustafa Bozbey ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
Altın ve gümüş Trump’la çakıldı
Bursa’da büyük yangın
LGS’ye milli maç ayarı
Bakan UraloÄŸlu’ndan Hürmüz BoÄŸazı açıklaması
LGS’ye milli maç ayarı! Tarihi deÄŸiÅŸti
Memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu
Nisan ayı kira zam oranı belli oldu
Mart ayı enflasyon verileri açıklandı
Mustafa Bozbey ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
Altın ve gümüş Trump’la çakıldı
Bursa’da büyük yangın
LGS’ye milli maç ayarı
Bakan UraloÄŸlu’ndan Hürmüz BoÄŸazı açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan