14 Mayıs 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Son günlerde Suriye’nin Türkiye’ye yönelik yüksek gümrük vergileri ve sınır kapılarında uzanan TIR kuyrukları gündem olurken, Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi.
Bakanlık konuyla ilgili istişareler yapıldığını ve önümüzdeki hafta da görüşmelerin devamı olarak yüz yüze toplantı planlandığını açıkladı.
Bakanlık, Suriye’de yeni yönetimin 11 Ocak tarihinde ülke genelindeki tüm gümrük idarelerinde tek tip vergilendirme sistemine geçtiğini ve yürürlüğe konulan bu vergi sisteminin Suriye’nin tüm sınır kapılarında ve gümrük idarelerinde aynı şekilde uygulandığını söyledi.
Bakanlığın açıklamasında ülkeler arasında yeniden ve bu defa daha kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmasının hayata geçirilmesi ile ilgili olarak da istekliliğin karşılıklı olarak paylaşıldığı da belirtildi.
Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:
“Suriye Yeni Yönetimi 11.01.2025 tarihinde ülke genelindeki tüm gümrük idarelerinde tek tip vergilendirme sistemine geçmiştir. Yürürlüğe konulan bu vergi sistemi Suriye’nin tüm sınır kapılarında ve gümrük idarelerinde aynı şekilde uygulanmaktadır.
Ülkemiz, Suriye’de yeniden ekonomik kalkınma sürecinin hayata geçirilmesi, Suriye halkının ihtiyaç duyduğu ürünlere uygun koşullarda erişimin sağlanması ve Suriye’nin yeniden inşa faaliyetleri kapsamında ihtiyaç duyduğu ürünlerin ülkeye ulaştırılması konularında ortak çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, son gümrük vergisi düzenlemesine ilişkin değerlendirmeler doğrultusunda, Suriye ile ticaret, gümrükler ve dış politika alanlarında görüşmeler yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.
Son olarak, dün gerçekleştirilen görüşmelerde Suriye tarafıyla gümrük vergileri konusunda istişareler yapılmıştır. Görüşmelerin devamı olarak, önümüzdeki hafta bir yüz yüze toplantı yapılması planlanmıştır. Diğer taraftan, ülkelerimiz arasında yeniden ve bu defa daha kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmasının hayata geçirilmesi ile ilgili olarak da istekliliğimiz karşılıklı olarak paylaşılmıştır.
Suriye’nin yeni hükümetinin kalkınma çalışmalarına yönelik sürecin tamamında, ülkemizin firmaları aktif bir şekilde katkı sunmaya devam edecektir. Bu süreçte, Suriyeli kardeşlerimizle ortak hedefler doğrultusunda iş birliğine hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz.”
Teğmenler savunmaya “Mustafa Kemal’in askeriyiz” diye başlamış
Sıcak hava balonlarına vergi denetimi
CHP’nin ‘kurultay’ soruşturması: 9 milletvekilinin dosyası incelemede
Yaş çay fiyatı belli oldu
Asgari ücretli kurban kesebilecek mi?
Rekabet Kurumu’ndan Apple ve teknoloji şirketlerine soruşturma!
Galata’dan Üsküdar’a 1 dakika! 2026’da gökyüzüne çıkıyor
Çinli marka otomobillerini Eskişehir’de üretecek
SİLAH BIRAKAN TERÖRİSTLER NE YAPACAK?
İmamoğlu’na diplomasının iptali tebliğ edildi
Askeri helikopter denize acil iniş yaptı
Sıcak hava balonlarına vergi denetimi
CHP’nin ‘kurultay’ soruşturması: 9 milletvekilinin dosyası incelemede
Yaş çay fiyatı belli oldu
Asgari ücretli kurban kesebilecek mi?
Rekabet Kurumu’ndan Apple ve teknoloji şirketlerine soruşturma!
Galata’dan Üsküdar’a 1 dakika! 2026’da gökyüzüne çıkıyor
Çinli marka otomobillerini Eskişehir’de üretecek
SİLAH BIRAKAN TERÖRİSTLER NE YAPACAK?
İmamoğlu’na diplomasının iptali tebliğ edildi
Askeri helikopter denize acil iniş yaptı