20 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Traktör satışına faiz indirimi dopingi

TürkTraktör'ün bu yıl ocak-ağustos döneminde aylık 780 olan traktör satışı, eylül ayında yılın en yüksek oranı 1036'ya yükseldi.

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rehda Cem Akyüz, bu yıl ocak-aÄŸustos döneminde aylık 780 olan traktör satışının eylül ayında yılın en yüksek oranı 1036’ya yükseldiÄŸini belirterek “Eylül ayında piyasadaki artışın en önemli etkenlerinden birisi olarak faizlerdeki düÅŸüÅŸü görüyoruz.” dedi.

Akyüz, TÜYAP 13. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı’na katılmak üzere bulunduÄŸu kentte AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de traktör parkındaki 1,9 milyon aracın 600 bininin 35 yaÅŸ üstü olduÄŸunu belirtti.

Yüksek bakım maliyet ve yakıt tüketimi ile önemli güvenlik normlarından yoksun bu araç parkın mutlaka yenilenmesi gerektiÄŸini aktaran Akyüz, traktör satış oranları hakkında bilgiler verdi.

Akyüz, pazarın ay ay iyileÅŸtiÄŸini gördüklerini, yılın 8 ayında aylık 780 olan traktör satış ortalamasının eylülde 1036’ya çıktığını vurgulayarak ÅŸöyle devam etti:

“Eylül ayında piyasadaki artışın en önemli etkenlerinden birisi olarak faizlerdeki düÅŸüÅŸü görüyoruz. Merkez Bankasının faiz indirimin akabinde tüm bankalarda düÅŸen faizle beraber otomotivde baÅŸlayan uygun kredi çözümlerine biz de sektör olarak dahil olduk. Bankaların yanı sıra bayilerimiz vasıtasıyla çiftçilere uygun finansman çözümlerimiz var. Eylül ayında Türkiye geneli 2 bin 261 satış içinde 1036 traktörle payımızı artırdık. Satış adedi açısından eylül ayında, bir önceki yıla göre kıyasladığımızda pazar payımız 10 puan artarak yüzde 46 olarak gerçekleÅŸti. Böylece bizim Türk traktör pazarında New Holland markamızla birinciliÄŸimiz 2019’da da devam ederek 13. yılına gireceÄŸi anlaşıldı. Bu bizim için sevindirici.”

Traktörlerde teknoloji geliÅŸiyor

Akyüz, özellikle 10 yıl içinde traktörün uydudan pozisyon alıp otomatik kontrolle yaptığını hassas tarımın çok konuÅŸulacağını belirterek, çiftçileri bu konuya ilgi göstermeye davet etti.

Firma olarak çiftçilere kolaylıklar sunduklarına iÅŸaret eden Akyüz, ÅŸunları söyledi:

“Hassas tarıma uygun olmayan bir traktörün buna uyumlu hale gelmesi için 100 bin lira gibi bir maliyet gerekiyor fakat biz bunu fabrikada montajlı olarak sattığımız modellerde teknolojiyi ucuzlatarak, çiftçinin buna ulaÅŸmasını kolaylaÅŸtırdık. Çiftçi, fabrikadan hassas tarıma uygun modeli aldığında ekstradan 50 bin lira cebinden çıkmış olacak.”

Akyüz, çiftçilerin traktör parkını yenilemesi kadar verimliliÄŸin artması için ekipmanlara da önem vermesi gerektiÄŸini vurgulayarak, “Traktör, arkasındaki ekipmanlar aslında çiftçilerin ihtiyacını gideren bir iÅŸ ortağı haline geliyor. Ekipman deyince toprak iÅŸlemeden, ilaçlamaya, gübre atmadan tohuma, hasat sonrası ürünün nakliyesine kadar bir yelpazeyi kaplıyor. AB’de her bir traktör başına 10 ekipman düÅŸerken Türkiye’de bu adedin 5 olduÄŸunu görüyoruz. Dolayısıyla bizim mekanizasyonda gidecek daha çok yolumuz var.” diye konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk Silahlı Kuvvetlerinin elektronik harp kabiliyetine takviye

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.