Trump, 45. ABD Başkanı olarak paylaştığı metinde, aramayı, ulus için karanlık zamanlar olarak niteledi. "Böyle bir saldırı sadece 3. dünya ülkelerinde olur" dedi.
Ajanların evi ablukaya aldığını iddia eden Trump, "Radikal sol, adalet sistemini silaha çevirdi" suçlamasında bulundu.
TRUMP'IN EVİ NEDEN BASILDI?
ABD Başkanı olduğu dönemde Trump'ın erişiminde bulunan 15 kutu belgenin halen iade edilmediği ifade ediliyor.
FBI'ın baskın yaptığı Trump'ın Florida'daki Mar-A-Lago adlı eviFerriero, o sırada Ulusal Arşivler'in hala bir envanter yürüttüğünü, ancak bazı kutuların "sınıflandırılmış ulusal güvenlik bilgileri olarak işaretlenmiş" öğeler içerdiğini açıkladı.
Trump daha önce bazı kayıtları arşivlere iade etmeyi kabul ettiğini doğrulayarak bunu "sıradan ve rutin bir süreç" olarak nitelendirdi. Ayrıca arşivlerde "hiçbir şey 'bulunmadığını' iddia etti.
Konuya yakın bir kaynak, Nisan ayında yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın Trump'ın Florida mülküne götürdüğü kayıtlara ilişkin erken aşamada bir soruşturma başlattığını söyledi.
Trump'ın gelini Lara Trump ise ABD'nin eski başkanının yalnızca yasal olarak almaya yetkili olduğu hatıraları aldığını öne sürdü.



YORUMLAR (0)
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Bir Yorum Bırakın