12 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) BaÅŸkanı Prof. Dr. Adem Åžahin, Türkiye’nin Otomobili GiriÅŸim Grubu (TOGG) ile ilgili standart, kriter talepleri ve ihtiyaçlara iliÅŸkin süreçleri çok yakından takip ettiklerini belirterek, kurum olarak yerli otomobile ellerinden gelen katkıyı vermeye devam edeceklerini bildirdi.
Åžahin, yazılı açıklamasında, TOGG Projesi’nde adım adım sona yaklaşıldığına iÅŸaret ederek, tüm Türkiye’nin 2022 sonunda üretim bandından ilk aracın ineceÄŸi günü beklediÄŸini vurguladı.
TOGG’un üretim bandından indiÄŸinde ÅŸarj altyapısına iliÅŸkin standartların hazır olduÄŸuna dikkati çeken Åžahin, “TOGG malum elektrikli olacak. Dünyada da enerji tüketiminde var olan deÄŸiÅŸimlerin tamamının TOGG’da teknolojik olarak uygulandığını ve geliÅŸtirilerek uygulanmaya devam edeceÄŸini göreceÄŸiz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Burada merak edilen konunun, “TOGG üretim bandından indiÄŸinde, ÅŸarj altyapısıyla alakalı elektrikle ilgili problemlerinin çözülüp çözülmemesi” olduÄŸunu belirten Åžahin, TSE’nin ÅŸarj altyapısına iliÅŸkin iki ayrı standart hazırladığı bilgisini verdi.
Åžahin, baÄŸlı bulundukları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bu konudaki yönlendirmeleriyle “Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Åžarj Sistemleri-Temel Terimler ve Tanımlar Standardı” ile “Elektrikli Araç Åžarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı”nı hazırlayıp kamuoyuyla paylaÅŸtıklarını hatırlattı.
TOGG’a TSE olarak katkı sunmaya devam edeceklerinin altını çizen Åžahin, ÅŸunları kaydetti:
“Bizim TSE olarak durduÄŸumuz yer TOGG’un heyecanla beklendiÄŸi gün, üretim bandından indiÄŸinde o otomobili kullanmaya karar vermiÅŸ insanların herhangi bir ÅŸarj altyapısı problemiyle karşılaÅŸmadan gönül rahatlığıyla kara yollarımızda aracı kullanabilir durumda olmaları ve memnuniyetlerinin de yüksek seviyede olmasını temin etmektir. TOGG ile ilgili baÅŸka standart veya kriter talepleri ve ihtiyacı ortaya çıkacak olduÄŸunda biz süreci çok yakından takip ediyoruz ve önceden hazırlıklı olmaya gayret ediyoruz. Yerli otomobilimize biz de kurum olarak elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceÄŸiz.”
AA
Borsa haftaya yükselişle başladı
1
Tüketici güven endeksi azaldı
20780 kez okundu
2
Robot anneler insan bebekler doÄŸuracak
5970 kez okundu
4
Renault çalışanları, fabrikada yöneticilerini rehin aldı
5158 kez okundu
5
Renault Taliant ilk kez Türkiye’de satışta
5050 kez okundu
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan