29 Mart 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK’daki corona önlemleriyle ilgili “Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak. Ayrıca TSK’da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk” dedi.
Akar, 5 Mart 2020’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’da vardıkları mutabakat çerçevesinde, Rus askeri heyeti ile 10 Mart’ta başlayan görüşmelerle ilgili de konuştu.
Akar “Rus askeri heyeti ile gerçekleştirilen görüşmelerde büyük oranda mutabakat sağlandığını belirterek, “Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse bıraktığımız yerden başlamaya, onların da canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Herkes her an hazır” ifadelerini kullandı.
Akar, konuşmasında TSK’da yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını karşısında alınan tedbirlere de değindi.
CORONA ÖNLEMİ
Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bu konuda ciddi tedbirleri aldıklarını ifade eden Bakan Akar şunları söyledi:
Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik.
Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak. Ayrıca TSK’da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk.”
“GÜVENLİ KORİDOR”
5 Mart’taki Moskova zirvesinden geçici ateşkes kararı çıkmış M4 karayolunda tesis edilecek güvenli koridorun işleyişi ise açık bırakılmıştı.
Mutabakatın 2. maddesi şu şekilde:
M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır.
Küresel piyasalar virüs etkisinden çıkamıyor
Bankaların mevduat sınırlarına yastık altı ayarı
Oruç tutarak zayıflamaya çalışmayın
Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den istifa etti
İDO ve BUDO seferleri iptal
7. Yargı Paketi yasalaştı İşte Detaylar…
İthal cep telefonuna zam iptal
Bursa’da kar yağışı başladı
Akıllı telefonlara zam geldi
2,3 tonluk kokain Türkiye yolunda yakalandı
Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşecek
Bankaların mevduat sınırlarına yastık altı ayarı
Oruç tutarak zayıflamaya çalışmayın
Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den istifa etti
İDO ve BUDO seferleri iptal
7. Yargı Paketi yasalaştı İşte Detaylar…
İthal cep telefonuna zam iptal
Bursa’da kar yağışı başladı
Akıllı telefonlara zam geldi
2,3 tonluk kokain Türkiye yolunda yakalandı
Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşecek
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.