14 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkmenistan’ının Koronavirsü nedeniyle sınırları kapatmasının ardından bini aşkın tır şoförünün sınırlarda mahsur kaldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur; Türkmenistan’ın Koronavirüs nedeniyle sınır kapılarını kapatmasıyla bini aşkın Türk şoförümüz Türkmenistan-İran arasında sınır kapılarında mahsur kaldı. Şoförlerin Türkmenistan’a girişine izin verilmiyor, Türkiye’ye dönmeleri için de gerekli evraklar düzenlenmiyor” dedi.
Bakanlara seslendi
TBMM’de konuşan Güzelmansur şunları söyledi; “Lütfü Abad sınır kapısında 800, Serakhs kapısında 100, Pol kapısında ise 123 şoförümüz esaretlerinin 16. gününü yaşıyorlar. Bu bir esaret çünkü etrafları tel örgülerle çevrilmiş, başlarına asker dikilmiş… Adeta açık cezaevine dönüştürülen park yerlerinden dışarı çıkmalarına izin verilmiyor.”

Koronavirüs yanı başlarında
Tır şoförlerinin çok kötü şartlar altında olduğunu belirten Güzelmansur, şoförlerin sağlıklı bir şekilde Türkiye’ye getirilmesi için çağrı yaptı. Güzelmansur; “Şoförlerimizin bulunduğu parkın etrafı tel örgülerle çevrilmiş ve çarşıya inmelerine dahi izin verilmiyor. Yiyecekleri, içecekleri azalmış, hijyen yok, maske yok, Koronavirüs salgını yanı başlarına kadar gelmiş ama korunma tedbirleri yok, hâlleri içler acısı. Geçen hafta da yetkilileri göreve davet etmiştim, bir kez daha yineliyorum: Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı derhâl gerekeni yapmalıdır. Eğer, şoförlerimizin Türkmenistan’a giriş yapmaları sağlanamıyorsa sağlıklı bir şekilde yuvalarına geri dönmeleri, ailelerine kavuşmaları konusunda gereken adımlar derhâl atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Rekabet.net
Özge Comba Alkış
EPDK’den Shell & Turcas’a ceza
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
391136 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293774 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109377 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51881 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
51082 kez okundu
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan