26 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türkiye’den aşı hamlesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında aşı ve tanı kiti geliştirme konusunda yoğun bir mesai içinde olduklarını belirterek, "Biz de Bakanlık olarak araştırmacılarımızın yanındayız." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında aşı ve tanı kiti geliÅŸtirmek amacıyla yürütülen Ar-Ge projelerine yönelik toplantıya baÅŸkanlık etti. 

Toplantıya, CumhurbaÅŸkanlığı SaÄŸlık Politikaları Kurulu BaÅŸkan Vekili Serkan TopaloÄŸlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBÄ°TAK BaÅŸkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yanı sıra TÜBÄ°TAK Marmara AraÅŸtırma Merkezi, TÜBÄ°TAK Kamu AraÅŸtırmaları Destek Grubu ile Ankara, BoÄŸaziçi, Ege ve Erciyes üniversitelerinden temsilciler katıldı.

Bakan Varank, toplantının açılışında yaptığı konuÅŸmada, aşı geliÅŸtirme alanında Türkiye’de yürütülen faaliyetleri ve gelecek dönemde atılacak adımları deÄŸerlendireceklerini söyledi. 

Kovid-19 tehdidine karşı ilk günden itibaren teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Varank, SaÄŸlık Bakanlığının tam bir seferberlik halinde salgını kontrol altında tutmak için çalıştığını hatırlattı. Varank, saÄŸlık çalışanlarının büyük bir özveriyle gayret gösterdiÄŸini ve bilim insanlarının da kapasitelerini ve yeteneklerini bu global tehdidi yenmek için kullandığını dile getirdi.

Aşı ve tanı kiti geliÅŸtirme konusundaki ilk toplantının 31 Ocak’ta yapıldığını anımsatan Varank, “Yani bu virüs sadece Çin sınırları içindeyken toplantıyı yapmıştık. O günden bu yana üniversitelerimiz ve araÅŸtırma altyapılarımız aşı geliÅŸtirme ve bu virüsle mücadele alanında daha odaklı, yoÄŸun bir mesainin içine girdi. Bakanlığımız da bu araÅŸtırma geliÅŸtirme projelerini TÜBÄ°TAK aracılığıyla fonluyor ve koordine ediyor.” diye konuÅŸtu.

“Biyoteknolojik ilaç ve aşı konusunda projeleri destekliyoruz”

Varank, bu konuda daha önce verilen desteklere deÄŸinerek, TÜBÄ°TAK araÅŸtırma programlarıyla, biyoteknolojik ilaç ve aşı konusunda 98 projeyi hayata geçirdiklerini, üniversitelerin, kamu kurumlarının ve özel sektörün saÄŸlanan kaynaklardan faydalandığını bildirdi.

Teknoloji Yenilik ve Destek Programları (TEYDEB) vasıtasıyla da bu alanda 13 firmanın 24 farklı projesini desteklediklerini aktaran Varank, “Enstitülerimiz ve araÅŸtırma altyapılarımız gece gündüz demeksizin çalışıyorlar. Türkiye’de çok yetkin bilim insanlarımız var. Biz de Bakanlık olarak araÅŸtırmacılarımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Varank, toplantıyı, ilk toplantı sonrası geliÅŸen fikirlerin ve çalışmaların takibiyle koordinasyonu için yaptıklarını belirterek, ÅŸunları kaydetti:

“Spesifik olarak aşıya odaklandık. Buradaki yenilikçi fikirlerden netice alacağımız konusunda ümitliyiz. Salgın tehdidine karşı Sayın CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸinde tüm bakanlıklarımız yekvücut oldu. Oldukça hızlı ve etkin karar alabilen bir koordinasyon mekanizmasına sahibiz.”

VatandaÅŸları bireysel önlemlerin ihmal edilmemesi konusunda uyaran Varank, resmi açıklamalar dışında hiçbir kaynaÄŸa itibar edilmemesi gerektiÄŸini sözlerine ekledi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Altın fiyatları

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.