14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Ermeni Vakıflar BirliÄŸi BaÅŸkanı Bedros ÅžirinoÄŸlu, bir dijital yayın platformunun “Atatürk” dizisini Ermeni lobisinin giriÅŸimiyle yayımlamama kararı aldığı iddiasına iliÅŸkin, ABD’deki Ermeni kurum ve kuruluÅŸlarına, “Türkiye-Ermenistan normalleÅŸme sürecini desteklemeleri ve sorumlu davranmaları” çaÄŸrısında bulundu.
ÅžirinoÄŸlu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD merkezli bir dizi/film platformunca, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili bir dizinin yayından kaldırılmasından doÄŸan haklı tepkiyi dikkatle izlediklerini belirtti.
“Bu adımın söz konusu ülkedeki Ermeni toplumu kuruluÅŸlarının giriÅŸimleriyle alınmış olması da konunun bizler açısından bir baÅŸka dikkate deÄŸer boyutudur.” ifadesini kullanan ÅžirinoÄŸlu, şöyle devam etti:
“Türkiye Ermeni toplumu bu uygulamayı demokratik zihniyet, karşılıklı saygı ve hoÅŸgörü, ifade özgürlüğü bakımından son derece tartışmalı bulmaktadır. Zira sanatın tezahürlerinin, sanatsal üretimin en sıkıntılı zamanlarda dahi toplumlar arasında diyaloÄŸa ve empatiye zemin yaratabileceÄŸi aÅŸikardır. Türkiye Ermeni toplumu, söz konusu tutumun ülkemizin deÄŸerleriyle ve devletimizin güvencesindeki bir arada yaÅŸama geleneÄŸimizle baÄŸdaÅŸmadığının tanığıdır.”
ÅžirinoÄŸlu, kimlik ve aidiyet hassasiyetlerinin, kutsal deÄŸerlerin gündelik hesaplarla hoyratça göz ardı edilmesinin dünyada körüklediÄŸi üzücü ortamın herkes tarafından üzüntü ve endiÅŸeyle izlendiÄŸinin altını çizerek, “Bu vesilesiyle ABD’deki Ermeni kurum, kuruluÅŸlarına ve uluslararası medya örgütlerine, Türkiye ve Ermenistan arasında yürütülen normalleÅŸme sürecini desteklemeleri ve bu anlamda katkı sunabilmek adına daha sorumlu davranmaları için çaÄŸrıda bulunmaktayız.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
“Otomotiv sektöründe yasal yaptırımlar devreye alınacak”
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan