26 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Üniversite öğrencilerine staj ve iş imkanı

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi ile BTÜ arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, üniversitenin lisans öğrencileri Ar-Ge merkezinde staj, lisansüstü öğrencileri ise çalışma imkanına sahip olacak.

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında, üniversite öÄŸrencilerine staj ve iÅŸ imkanı saÄŸlanması amacıyla iÅŸ birliÄŸi protokolü imzalandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan açıklamaya göre, iÅŸ birliÄŸi protokolüyle, üniversitenin lisans öÄŸrencileri söz konusu merkezde staj, lisansüstü öÄŸrencileri ise çalışma imkanına sahip olacak.

Protokolle, BUTEKOM’da düzenlenecek eÄŸitim programlarında eÄŸitimci olarak görev alacak BTÜ akademisyenleri, üniversite-sanayi iÅŸ birliÄŸini güçlendirecek Ar-Ge projeleri için de BUTEKOM ile ortak çalışmalar gerçekleÅŸtirecek.

BTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°brahim Burkay, törende yaptığı konuÅŸmada, Bursa sanayisinin yüksek katma deÄŸerli ve yüksek teknolojiye dayalı üretimini geliÅŸtirmek amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

DemirtaÅŸ Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdikleri BUTEKOM, Mükemmeliyet Merkezleri ve Model Fabrika gibi projelerin firmaların üretim yetkinliklerini geliÅŸtirdiÄŸini bildiren Burkay, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Sanayimizin yenilik üretme kapasitesinin artırılması noktasında üniversite-sanayi iÅŸ birliÄŸinin geliÅŸtirilmesi büyük önem taşıyor. Bu doÄŸrultuda BUTEKOM’un dünyanın farklı üniversiteleriyle yaptığı iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸmalarına bugün BTÜ ile bir yenisini daha ekliyoruz. Ä°mzalanan protokolle üniversitemizdeki birikimi, BUTEKOM aracılığıyla sektörlerimizin üretim kabiliyetlerine taşımayı hedefliyoruz.”

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de Bursa’nın, Türkiye’nin kalkınmasına öncülük eden ÅŸehirler arasında ön sıralarda yer aldığına dikkati çekti.

Bursa’nın ihracattan katma deÄŸere, istihdamdan üretime Türk sanayisinin lokomotifi olduÄŸunu belirten Karademir, ÅŸunları kaydetti:

“BUTEKOM, ÅŸehrimiz için çok deÄŸerli bir proje. Buradaki Ar-Ge altyapısının üniversitemizin araÅŸtırma çalışmalarında kullanılması ve BTÜ’de öÄŸrenim gören master ve doktora öÄŸrencilerinin BUTEKOM’da çalışma imkanı elde etmesi bilimsel çıktıların sanayide deÄŸerlendirilmesi açısından önemli bir adım olacak. Ayrıca üniversitemizde görevli akademisyenlerimiz de deneyimleriyle BUTEKOM’un çalışmalarına büyük katkı saÄŸlayacak.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kimyada 9 aylık ihracat 15 milyar doları aştı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.