23 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Polonya’da üniversite okuyan Türk öğrenciler, vize krizi nedeniyle eÄŸitimlerine de devam edemez hale geldi.  Wroclaw kentindeki Lower Silesia Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisi olan Zeynep Özhan, vize randevusu bulamadığı için okulunu dondurmak zorunda kaldığını ve arkadaÅŸlarının da benzer sorunlar yaÅŸadığını belirtti.
Aynı şekilde, Tuğçe Baran ve Kamil Çolak da vize problemi nedeniyle okullarına devam edemediklerini ifade etti. Öğrenciler, okullarına kaydolarak ücretlerini yatırmalarına rağmen vize almadıkları için eğitimlerini tamamlayamıyor.
Okullarının1 Ekim’de açıldığını, sınav dönemlerinin bile baÅŸladığını kaydeden Zeynep Özhan, Polonya’daki diÄŸer Türk öğrencilerin de vize sorunu yaÅŸadığını kaydetti. Bir arkadaşının Wroclaw Üniversitesi’nde ekonomi bölümüne baÅŸvurduÄŸunu ancak vize baÅŸvurusunda ret aldığını anlatan Özhan, “‘Biz sizin Polonya’ya gidiÅŸ nedeninizi anlayamadık, o yüzden vize veremeyiz’ demiÅŸler” dedi. Okul ücretlerini bile yatırdıklarını ve dondurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Özhan, “Durum çok kötü. İlk kez okula yazılanlar için neden verilmediÄŸini anlayabilirim. Ama okula devam eden öğrencilere böyle bir kayıp yaÅŸatmamalarını isterdim. Zaten senin ülkene gelip, 4 sene okumuÅŸum. Son senem, sana ne gibi zararım dokunabilir, bana neden ret veriyorsunuz ya da bana neden vize vermiyorsun” diyerek sitem etti.
Zeynep Özhan’ın sınıf arkadaşı Tuğçe Baran, vize randevusu bile alamadığını dile getirdi. 2021’de Polonya’daki üniversitede hazırlık sınıfında okumaya baÅŸladığını, bu yıl son sınıf öğrencisi olduÄŸunu belirten Baran, “Bu yıl hala okula gidemedik. Okulu dondurmak zorunda kaldık. Randevu dahi bulamadık. Randevu bulanlar var tanıdıklarımız, onlar da ret yiyor. 4 aydır vize randevusu için uÄŸraşıyoruz. Okula kaydımızı yeniledik, ücretlerimizi gönderdik ama vize randevusu dahi alamıyoruz. Açıkçası sinir bozucu. Üç yıl okumuÅŸuz son yıl, bitirip bir iÅŸe baÅŸlamak istiyoruz ama bitiremiyoruz. Bu yıl okulu dondurduk; sonraki sene tekrar deneyeceÄŸiz” dedi.
Ankara’da ‘Kırmızı Kitap’ toplantısı
“Dolaylı vergilerin payı yüzde 66’dan yüzde 62’ye indi”
CHP kurultayı ceza davasında üçüncü duruşma
Çeyrek, gram ve yarım altın ne kadar?
Trump, gümrük vergilerini yüzde 15’e çıkaracak
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
“Dolaylı vergilerin payı yüzde 66’dan yüzde 62’ye indi”
CHP kurultayı ceza davasında üçüncü duruşma
Çeyrek, gram ve yarım altın ne kadar?
Trump, gümrük vergilerini yüzde 15’e çıkaracak
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan