15 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, cuma namazını Üsküdar’daki Çilehane Camisi’nde kıldı. ErdoÄŸan’a AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mahir Ünal, CumhurbaÅŸkanlığı İletiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl BaÅŸkanı Osman Nuri Kabaktepe de eÅŸlik etti.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, “44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196’sı kontrol altına alınmış vaziyette.” dedi.
ErdoÄŸan, “Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiÅŸ durumdayız.” diye konuÅŸtu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
“Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiÅŸ durumdayız. Karadan ve havadan müdahale araç sayısı hızlıca artmış durumda.
Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli.
Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır.”
İlham Aliyev’le görüşme
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, İlham Aliyev’le görüşmesine iliÅŸkin, “Åžu an itibarıyla 600’ü aÅŸkın yetiÅŸmiÅŸ itfaiyeci göndermiÅŸ durumdalar. Bunu biraz daha da artırabiliriz diyorlar.” ifadesini kullandı.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceÄŸiz, kurak bırakmayacağız.” dedi.
“Toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inÅŸallah dikeceÄŸiz”
ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti: “Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecektir.
GeleceÄŸe Nefes Kampanyası’yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak ÅŸekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inÅŸallah dikeceÄŸiz.”
Sosyal medyada “Help Turkey” etiketiyle yapılan paylaşımlar
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili “Help Turkey” etiketiyle yapılan paylaşımlara iliÅŸkin, “Help Turkey diye bir kampanya baÅŸlattılar. Bunun karşısında söyleyeceÄŸimiz tek ÅŸey var, güçlü Türkiye. Nitekim fazla dayanamadılar kısa sürede Help Turkey’i çektiler.” diye konuÅŸtu.
AA
Verici istasyonu tehlikede
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan