24 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Şahin, AA muhabirine, son zamanlarda yaşanan kira artışları nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasında bazı anlaşmazlıkların yaşandığına dikkati çekti.
Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan anlaşmaların belgelenmesinin tüketiciyi koruduğunu anlatan Şahin, bazı ev sahiplerinin konutunu yüksek bedellerle kiraya verebilmek için kiracısını mağdur ettiğini söyledi.
Şahin, aylık kira ödemelerini banka üzerinden yapan kiracıların mutlaka dekont veya belge almaları gerektiğini vurgulayarak, elden kira ücreti ödenmemesi gerektiğini ifade etti.
Bazı tüketicilerin ev sahiplerine banka üzerinden kira bedeli yatırırken işlem sırasında açıklama kısmını boş bıraktığını, bunun da kendilerini endişeye soktuğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu:
“Diyelim ki kiracı göndermiş olduğu paranın açıklama kısmına ‘kira bedeli’ yazmadı. Böyle olsa bile o kira sayılır çünkü bir kira sözleşmesi, kontrat var. Kontratta şu tarihten itibaren kiracı olduğu ve şu bedeli yatıracağına dair bir sözleşme var. Sözleşmeye istinaden kiracı her ay ev sahibinin hesabına para gönderiyor. Bu kira yerine geçer çünkü daha önce böyle bir dava açılmış ve Yargıtay bu konuda bunun kira olduğunun kararını vermiş. Dolayısıyla ev sahibinin hesabına yatırılan para kira yerine geçer. Kiracılarımız bu konuda endişe etmesin.”
Bazı ev sahiplerinin durumu fırsata çevirmek istediğini bildiren Şahin, şunları kaydetti:
“Kötü niyetli bir ev sahibi, açıklama kısmına ‘kira bedeli yazmadı’ diye yeniden kira bedeli talep ederek icra davası açmış ise kiracılarımız rahat olsun. Ellerindeki sözleşmeyle icra dairesine itiraz ettiklerinde konu kapanır, mahkemeden döner. Bu tarihten itibaren de kiracılarımız, lütfen ücreti gönderirken her ayın kirasını açıklama kısmına yazsın. 2025 yılı nisan, mayıs ayı kirası diye yazarsanız karşı tarafın da hiçbir teşebbüs şansı kalmaz.”
AA
TEMU, Türkiye pazarına adım attı: 1 günde teslimat dönemi
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
432086 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295862 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111647 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
92330 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
91780 kez okundu
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan