26 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Yarını Kodlayanlar” projesi katılımcıları, dünya ÅŸampiyonu oldu

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel:
"Adana'da düzenlediğimiz kodlama eğitimine ve hackathon'una katılan "XSun Team" takımı, geçen yıl üçüncü olduğu MakeX Robotik Yarışması'nda bu yıl dünya şampiyonu olarak bize bir kez daha büyük bir gurur yaşattı"
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır:
"'Yarını Kodlayanlar' ile dijital dönüşümümüzü çocuklar aracılığıyla gerçekleştirmek istiyoruz"

Türkiye Vodafone Vakfı BaÅŸkanı Hasan Süel, gelecek 1 yılda 81 ilde 100 bin çocuÄŸa daha kodlama eÄŸitimi vermeyi hedeflediklerini belirterek, “Adana’da düzenlediÄŸimiz kodlama eÄŸitimine ve hackathon’una katılan “XSun Team” takımı, geçen yıl üçüncü olduÄŸu MakeX Robotik Yarışması’nda bu yıl dünya ÅŸampiyonu olarak bize bir kez daha büyük bir gurur yaÅŸattı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Vodafone Vakfı’dan yapılan açıklamaya göre, toplumsal deÄŸiÅŸim ve geliÅŸimin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat DerneÄŸi iÅŸ birliÄŸiyle hayata geçirdiÄŸi “Yarını Kodlayanlar” projesiyle genç nesilleri dijital geleceÄŸe hazırlamaya devam ediyor.

Proje kapsamında, Adana’da düzenlenen kodlama eÄŸitimine ve “hackathon”una katılan Adana Vakıfbank Ortaokulu öÄŸrencileri Onur Ata ÖzyiÄŸit ve Deniz GündeÅŸlioÄŸlu’nun oluÅŸturduÄŸu “XSun Team” takımı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat DerneÄŸi’nin desteÄŸiyle gittiÄŸi Çin’den bir kez daha ödülle döndü.

Takım koçluÄŸunu ve mentorluÄŸunu aynı okulda öÄŸretmen olan Abdurrahman GündeÅŸlioÄŸlu ve Muhammet Yılmaz’ın yaptığı baÅŸarılı takım, geçen yıl “Junior High School” kategorisinde dünya üçüncüsü olduÄŸu MakeX Robotik Yarışması’nda bu yıl “Intermediate” (12-16 yaÅŸ) kategorisinde 244 takım arasından birinci olarak dünya ÅŸampiyonluÄŸuna hak kazandı. 

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı BaÅŸkanı Hasan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı olarak, tüketen deÄŸil, üreten bir nesil istediklerini belirterek, ÅŸunları kaydetti:

“‘Yarını Kodlayanlar’ projemizle çocuklarımızı kod yazmaya özendirerek geleceÄŸin teknoloji üretenleri olmalarını hedefliyoruz. Bugüne kadar 60 ilde 43 bini aÅŸkın çocuÄŸa kodlama öÄŸrettik. Projemizin 4’üncü yılında kodlama eÄŸitimlerimizi tüm illere götürüyoruz. Gelecek 1 yılda 81 ilde 100 bin çocuÄŸa daha kodlama eÄŸitimi vermeyi hedefliyoruz. Bir yandan da proje katılımcılarımızın ülke sınırlarını aÅŸan baÅŸarı hikâyelerine tanıklık etmekten mutluluk duyuyoruz. Adana’da düzenlediÄŸimiz kodlama eÄŸitimine ve hackathon’una katılan “XSun Team” takımı, geçen yıl üçüncü olduÄŸu MakeX Robotik Yarışması’nda bu yıl dünya ÅŸampiyonu olarak bize bir kez daha büyük bir gurur yaÅŸattı. Kendilerini kutluyor, baÅŸarılarının devamını diliyoruz.” 

“25 yıldır biliÅŸim odaklı kalkınma alanlarında çalışıyoruz”

Habitat DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Sezai Hazır da dernek olarak 25 yıldır toplumsal dönüÅŸüm ve biliÅŸim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, “‘Yarını Kodlayanlar’ ile dijital dönüÅŸümümüzü çocuklar aracılığıyla gerçekleÅŸtirmek istiyoruz. 21. yüzyıl becerisi olarak adlandırılan tasarım odaklı düÅŸünme, yaratıcılık, kolektif çalışma gibi becerileri kodlama eÄŸitimlerimizle destekliyoruz. Projemizin katılımcılarından ‘XSun Team’ takımı, Adana’da gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz kodlama eÄŸitimlerimize katıldı ve dünya ÅŸampiyonu olarak bize büyük bir gurur yaÅŸattılar. Kendilerini ve öÄŸretmenlerini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Adana Vakıfbank Ortaokulu Müdürü Alper Teke ise 3 yıldır okullarında robotik kodlama konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu sürecin Habitat DerneÄŸi’nin dokunuÅŸu ve Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteÄŸi ile farklı bir boyuta geçtiÄŸini aktardı.

Teke, “3 öÄŸrenci ile baÅŸladığımız bu süreç bu yıl itibarıyla 300 öÄŸrenci ile devam ediyor. Destek olunduÄŸunda ve imkanlar saÄŸlandığında çocuklarımızın neleri yapabileceÄŸini gördük. Yarını Kodlayanlar Projesi’nin ülkemiz çocukları için büyük bir fırsat oluÅŸturduÄŸunun canlı kanıtı biz olduk. Ä°nÅŸallah bundan sonra da bu proje ülkemizin diÄŸer çocuklarına da bizim gibi ışık olur.” diye konuÅŸtu.   

60 ülkeden 450 takım katıldı 

Açıklamada verilen bilgilerine göre, Uluslararası MakeX Robotik Yarışması, dünya çapında en prestijli robotik yarışması olma hedefiyle 2017’den bu yana düzenleniyor.

MakeX Robotik Yarışması Dünya Finali’ne bu yıl 60 ülkeden 450 takım katıldı. Katılımın geçen yıla göre 3 kat arttığı MakeX, böylece dünya çapındaki ilk 3 STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) yarışması arasında yer aldı.

Toplam 70 bin doların üzerinde para ödülünün dağıtıldığı yarışmada, “XSun Team” 6-16 yaÅŸ grubuna hitap eden ve “Åžehir Muhafızı” temasıyla düzenlenen MakeX Starter kategorisinde yarıştı. Bu kategoride, yarışmacılardan termik santrallerin yıkılması, yol bakımı, çöp ayrıştırma gibi ÅŸehir sorunlarına sembolik olarak görevlerle çözüm bulmaları istendi. “XSun Team”, 4 dakikalık yarışmayı 2.54 saniyede en yakın rakibine hem zaman farkıyla hem de 232,5 puan fark atarak toplam 997,5 puanla tamamladı. 

 AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fındık üreticilerinde “sıcak hava” tedirginliÄŸi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.