20 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“11. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı”

11. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Techxtile Start-Up Challenge finalinde yarışacak 15 start-up projesi ve proje yazma eğitimi ödülüne layık görülen 3 Ar-Ge merkezi belirlendi.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin:
"Tekstilde bilişim, yenilikçi malzemeler, teknik tekstiller, sektöre özel uygulamalar, yeni üretim süreçleri, çevreci ve sürdürülebilir alanlar konularını içeren projeler kabul edildi"

UludaÄŸ Tekstil Ä°hracatçıları BirliÄŸi (UTÄ°B) tarafından, tekstilde yeni teknoloji ve metodlarla katma deÄŸerli ihracatın artırılması amacıyla düzenlenen “11. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Techxtile Start-Up Challenge”da finale kalan projeler belirlendi.

UludaÄŸ Ä°hracatçı Birliklerinden (UÄ°B) yapılan açıklamaya göre, proje teslim tarihinin sona ermesiyle baÅŸlayan, “Tüm Proje Sahipleri Ä°çin Genel GiriÅŸimcilik EÄŸitimi” ve “Ön Elemeyi Geçen Projeler Ä°çin Pitching EÄŸitimi”nin ardından projeler DeÄŸerlendirme Kurulu’na sunuldu.

Kurul, 31 proje arasından Techxtile Start-Up Challenge finalinde yarışmak üzere 15 start-up projesi ve proje yazma eÄŸitimi ödülüne layık görülen 3 Ar-Ge merkezini seçti.

Finale kalan giriÅŸimciler, Proje Danışmanı Ufuk Batum tarafından verilecek mentorlük desteÄŸiyle iÅŸ modellerini daha da geliÅŸtirerek, 22-23 Ekim’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilecek Techxtile Start-Up Challenge’da son sunumlarını yapacak.

Açıklamada deÄŸerlendirmelerine yer verilen UTÄ°B Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Pınar TaÅŸdelen Engin, finale kalamayan proje sahiplerinin de bu süreçte aldıkları eÄŸitim ve yaÅŸadıkları deneyimlerle çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti.

Proje sahiplerine teÅŸekkür eden Engin, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Tekstilde biliÅŸim, yenilikçi malzemeler, teknik tekstiller, sektöre özel uygulamalar, yeni üretim süreçleri, çevreci ve sürdürülebilir alanlar konularını içeren projeler kabul edildi. Dereceye giren proje sahipleri Milano’da 10 gün sürecek Kuluçka ve Hızlandırıcı Programı’na katılım, bir yıl süreyle profesyonel mentorlük desteÄŸi, Ulukoza programı ile 200 bin lira deÄŸerinde TÜBÄ°TAK hibesine baÅŸvurma desteÄŸi, patent baÅŸvurusu ve yüzde 100 firma kuruluÅŸ desteÄŸi, ÅŸirket kurma masraflarının karşılanması, bir yıllık muhasebe desteÄŸi, Bursa Teknik Üniversitesi Kuluçka Merkezi imkanlarından faydalanmak gibi ödülleri almaya hak kazanacak.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk bilim insanından ‘ultra ince’ buluÅŸ

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.