19 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

2020’de daha geliÅŸmiÅŸ siber saldırılar bekleniyor

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Vicente Diaz:
"APT gruplarının hareketlerini tahmin etmeye ve kullandıkları yöntemleri anlamaya çalışmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda saldırıları analiz edip yaptıkları etkiyi de değerlendireceğiz"

Kaspersky araÅŸtırmasına göre, 2020’de büyük verinin kötüye kullanımı ve daha da geliÅŸmiÅŸ saldırılar bekleniyor.

Kaspersky açıklamasına göre, 2020’de beklenen GeliÅŸmiÅŸ Kalıcı Tehditler (APT) hakkında gelecek aylarda hedefli saldırıların yayılımında deÄŸiÅŸiklik olması öngörülüyor.

Genel olarak tehditlerin daha geliÅŸmiÅŸ ve daha hedefli bir hal alacağı tahmin ediliyor. Makine öÄŸreniminin geliÅŸtirilmesi ve yayılımı, deepfake teknolojilerinin artması veya Asya ve Avrupa arasındaki ticari gerginlikler gibi dış faktörler de tehditlerin çeÅŸitlenmesine yol açacak.

Global AraÅŸtırma ve Analiz Ekibi, siber güvenlik sektörüne yol göstermek amacıyla gelecek yıla yönelik tahminlerini paylaÅŸtı. Ekip, bu tahminleri bu yıl ÅŸahit olduÄŸu deÄŸiÅŸimleri baz alarak yaptı.

Son yıllarda gerçekleÅŸen bir dizi kiÅŸisel veri sızıntısının ardından saldırganlar için bu verileri kullanarak hedefli saldırı düzenlemek kolaylaÅŸtı. 2020’de ise tehdit gruplarının daha derine inerek biyometrik veriler gibi daha hassas bilgileri almaya çalışacağı tahmin ediliyor.

AraÅŸtırmacılar, kullanıcıların kiÅŸisel verilerini kaptırmalarına neden olabilecek tuzaklarda kullanılacak bazı temel teknolojilere de dikkati çekti. Bunlar arasında, dolandırıcılık ve sosyal mühendislik için destek alınabilecek görüntülü ve sesli deepfake paylaşımları yer alıyor.

“Aynı zamanda yapılan saldırıları analiz edeceÄŸiz”

Kaspersky’nin 2020’ye dair diÄŸer hedefli tehdit tahminleri arasında ÅŸunlar bulunuyor:

“Sahte izli saldırılar yeni bir seviyeye taşınacak. Tespit edilmekten kaçınmak isteyen tehdit grupları, suçu baÅŸkasına atmak için bu yöntemi aktif bir ÅŸekilde kullanacak. Satın alınabilen zararlı yazılımlar, kodlar, herkese açık güvenlik araçları veya sistem yöneticisi yazılımları ve birkaç sahte iz, en ufak bir ipucunun peÅŸinde koÅŸan güvenlik araÅŸtırmacılarını farklı bir yöne sürükleyebiliyor. Fidye yazılımlar yerini hedefli saldırılara bırakacak.

Tehdit grupları dosyaları kurtarılamaz hale getirmek yerine ÅŸirketleri çaldıkları verileri açıklamakla tehdit edebilecek. Mobil APT’ler daha hızlı geliÅŸecek. KiÅŸisel bilgi istismarı yapay zekanın da yardımıyla daha da artacak. Sosyal medyada siyasi seçimler için yayınlanan reklamlarda kullanılan yöntemlerin benzerleri bu alanda da kullanılacak.”

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik AraÅŸtırmacısı Vicente Diaz, gelecekte, tahminlerinde yer vermedikleri birçok farklı ÅŸeylerle karşılaÅŸmanın mümkün olduÄŸunu belirterek, “Saldırıların gerçekleÅŸtiÄŸi ortamların çeÅŸitliliÄŸi ortaya çok sayıda ihtimal çıkarıyor. Ayrıca, hiçbir tehdit araÅŸtırma ekibi APT tehdit gruplarının tüm operasyonlarını takip edemiyor. APT gruplarının hareketlerini tahmin etmeye ve kullandıkları yöntemleri anlamaya çalışmayı sürdüreceÄŸiz. Aynı zamanda saldırıları analiz edip yaptıkları etkiyi de deÄŸerlendireceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AB’den 8 ülkeye taslak bütçe uyarısı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.