25 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“2021 yılı milletimize söz verdiÄŸimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2021 yılı milletimize söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır. Bu konuda yapılan hazırlıkları en kısa sürede milletimizin ve Meclisimizin takdirine sunacağız" dedi.

Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ülkeye hizmet edenlerin üzerine her türlü yalan ve iftirayla saldıran, kendi içlerindeki taciz, tecavüz ve hırsızlık furyasını ise görmezden gelen zihniyetin ipliÄŸini pazara çıkarmakta kararlı olduklarını söyledi.

ErdoÄŸan, Vahdettin KöÅŸkü’nden Ankara Gölbaşı Åžehir GeçiÅŸi Açılış Töreni‘ne canlı baÄŸlantıyla katıldı.

UzunluÄŸu 967 metreyi bulan 352 milyon liralık bu yatırımın hayata geçirilmesinde emeÄŸi olan kurumları, iÅŸçisini, mühendisinden herkesi tebrik eden ErdoÄŸan, bu projeyle Ä°stiklal harbinin yönetildiÄŸi, Cumhuriyetin kurulduÄŸu Ankara’ya yeni bir nefes borusu daha açtıklarını ifade etti.

ErdoÄŸan, Ankara’nın BaÅŸkent sıfatıyla ülkenin idari merkezi olmasının yanında tüm önemli karayolu aÄŸlarının kavÅŸak noktasında yer alan bir ÅŸehir olduÄŸunu dile getirerek, Hacı Bayram Veli’nin, Ahi Evran’ın emaneti bir bozkır ÅŸehrinden bölgesel ve küresel düzeyde söz sahibi bir baÅŸkente geçirilirken, ÅŸehrin yeteri kadar imar ve ihya edilemediÄŸini kaydetti.

Çevresi gecekondularla kuÅŸatılmış, temel altyapı ihtiyaçlarının pek çoÄŸu yetersiz bu ÅŸehre gerçek bir baÅŸkent görünümü kazandırmak için çok çalıştıklarını vurgulayan ErdoÄŸan, geçmiÅŸ AK Partili belediye baÅŸkanlarının emeÄŸini bir kenara koymanın mümkün olmadığını dile getirdi.

ErdoÄŸan, onların gayretleriyle baÅŸkentin belli bir noktaya geldiÄŸini belirterek, ÅŸöyle devam etti:

“Bundan sonraki süreçte de her ne kadar belediye baÅŸkanlığı noktasında farklı bir konumdaysak da merkezi yönetim olarak bunları da yine aynen devam ettireceÄŸiz. Tarımdan sanayiye kadar geniÅŸ bir alanda üretim merkezi vasfına da sahip Ankara’yı kara, demir ve hava yollarıyla geleceÄŸe hazırlamak için tarihi önemde yatırımlar gerçekleÅŸtirdik. GeçtiÄŸimiz günlerde son bölümünün açılışını yaptığımız Ankara NiÄŸde Otoyolu bunlardan biridir. Daha önce açtığımız Ankara Ä°stanbul ve Ankara Konya hızlı tren hatları, yakında açacağımız Ankara Sivas hızlı tren hattı, inÅŸası süren Ankara Ä°zmir hızlı tren hattı bu yatırımlardan bazılarıdır.”

“VatandaÅŸlara sorunları çözülmüÅŸ seyahat imkanı sunduk”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sadece Türkiye’nin deÄŸil dünyanın en derli toplu, güzel, kullanımı rahat havalimanından olan EsenboÄŸa Havalimanı’nı sıfırdan yapmışçasına yenilediklerini dile getirerek, Ankara’dan hangi istikamete doÄŸru gidilirse gidilsin vatandaÅŸlara sorunlu tüm noktaları çözülmüÅŸ, bölünmüÅŸ yollarıyla, yeÅŸillendirilmiÅŸ çevresiyle, hızlı ve konforlu seyahat imkanı sunduklarını anlattı.

Åžehir içinde de UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığı ile mahalli idareler vasıtasıyla çok sayıda yol ve metro projesini kente kazandırdıklarını dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Bu projelere karşı nasıl direniÅŸler sergilendiÄŸini, hangi yalan ve iftira kampanyalarının yürütüldüÄŸünü daha dün gibi hatırlıyoruz. Halkçılık adına halk düÅŸmanlığı, çevrecilik adına vandallık, insan hakları adına sapkınlık peÅŸinde koÅŸanlara raÄŸmen ülkemizin her ÅŸehri gibi Ankara’yı da geliÅŸtirdik güzelleÅŸtirdik. Yatırımlarımızı engellemek için canhıraÅŸ bir ÅŸekilde çalışanların ÅŸimdi bu hizmetleri büyük bir keyifle kullandıklarını da biliyoruz. Buna raÄŸmen kimi eksikler, hatta yapılan kimi yanlışlar yok mudur? Elbette vardır.”

“Yönetim ve siyasette gönül seferberliÄŸi anlayışıyla yolumuza devam edeceÄŸiz”

Akıl ve vicdan sahibi herkesin Ankara’nın ÅŸehircilik alanında son çeyrek asırda daha önceki dönemlerle karşılaÅŸtırılamayacak büyük mesafe kat ettiÄŸini kabul edeceÄŸini vurgulayan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Ne geçmiÅŸlerinde ne de bu günlerinde ülkenin hayrına yaptıkları hiçbir yatırımları, hiçbir baÅŸarıları olmayanları milletimiz gayet iyi tanıyor. Ülkeye hizmet edenlerin üzerine her türlü yalan ve iftirayla saldıran, kendi içlerindeki taciz, tecavüz ve hırsızlık furyasını ise görmezden gelen bu zihniyetin ipliÄŸini pazara çıkarmakta kararlıyız. Ne kadar bağırırlarsa bağırsınlar tepeden tırnaÄŸa tüm bünyeyi saran bu kokuÅŸmuÅŸluÄŸun milletimizden kaçırılmasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Allah’ın rızasını ve milletimizin desteÄŸini kazanmak için aynı anda birçok cephede verdiÄŸimiz mücadeleyi zafere ulaÅŸtırana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceÄŸiz, tereddüt göstermeyeceÄŸiz. En büyük ÅŸerefin, en büyük payenin, en büyük siyasetin milletimize eser kazandırma, hizmet etme, ülkemizin itibarını yükseltme olduÄŸu inancıyla gece gündüz çalışmayı sürdüreceÄŸiz. Ä°nsanlarımızın kalbinden kopup gelen bir Allah razı olsun nidasından daha büyük bir mükafat olmadığını bilerek yönetim ve siyasette gönül seferberliÄŸi anlayışıyla yolumuza devam edeceÄŸiz.”

ErdoÄŸan, Türkiye’yi eÄŸitimden saÄŸlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan ÅŸehirciliÄŸe kadar her alanda projelerle donatırken, birilerinin çıkıp “Bunca yatırıma ne gerek var?” dediÄŸini anlattı.

Hatta yaptıkları okullara öÄŸrenci, açtıkları hastanelere hasta, inÅŸa ettikleri yollara araç bulanamayacağının iddia edildiÄŸini aktaran ErdoÄŸan, “Elektrik üretimimizi artıracak yatırımlara karşı çıkarken ‘TopraÄŸa mı vereceksiniz?’ diye soruyorlardı. Ä°stanbul’daki yeni havalimanımızı inÅŸa ederken zemininin kötülüÄŸünden kuÅŸların göç güzergahında olduÄŸuna kadar envaiçeÅŸit yalanla ortalığı bulandırmaya çalışıyorlardı. Halbuki ÅŸimdi açıp kuÅŸların göç haritasına baktığınızda asıl güzergahın yeni havalimanı deÄŸil, eski havalimanı üzerinden geçtiÄŸini görürsünüz.” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, geçmiÅŸte Yavuz Sultan Selim Köprüsü inÅŸaatının da engellenmek istendiÄŸini anlatarak, ÅŸunları söyledi:

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inÅŸaatını engellemek için atmadıkları takla kalmamıştı. Bir mahkeme kararını yanlış yorumlayıp ‘Bu proje artık dört kuleden ibarettir.’ diyerek zil takıp oynamaya kalktıklarını da unutmadık. Bizim yaptığımız yolların ne iÅŸe yaradığını öÄŸrenmek istiyorlarsa gitsinler sevdiklerine kavuÅŸmak için direksiyon başına geçen vatandaÅŸlarıma sorsunlar. Bu yolların, tünellerin, köprülerin, viyadüklerin ne iÅŸe yaradığını anlamak istiyorlarsa gitsinler ailesini geçindirmek için ömrünü yollarda harcayan kamyoncularımıza sorsunlar. Girsinler rastgele bir kamyoncu kooperatifine veya bir kamyoncu lokantasına, oradaki kardeÅŸlerimize bu yollar geçmiÅŸte nasıldı, ÅŸimdi nasıl bir sorup öÄŸrensinler.”

Hizmete açtıkları hastanelerin ne iÅŸe yaradığının, orada tedavi gören hastalara, onlar için dua eden yakınlarına, orada görev yapan saÄŸlık personeline sorulması gerektiÄŸini belirten ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Ä°nÅŸa ettiÄŸimiz her barajı kimi zaman bölge halkını tahrik ederek, kimi zaman uluslararası kampanyalarla engellemeye kalkanlar da bunlardı. Åžimdi geçirdiÄŸimiz oldukça kurak dönemleri bu barajlarda tutulan sular sayesinde en az sıkıntıyla geride bırakıyoruz. Bu barajların ne iÅŸe yaradığını gitsinler, evindeki musluÄŸundan her açtığında tertemiz suyu akan insanımıza, tarlasını sulayarak ekmeÄŸini kazanan çiftçimize sorsunlar. Evet, Karadeniz’de bulduÄŸumuz doÄŸal gaza bile sevinemeyecek kadar ülkesiyle ve milletiyle gönül bağı kopmuÅŸ bir sefil zihniyetten söz ediyoruz. Åžimdi 2 yıl sonra inÅŸallah altın madenimizi SöÄŸüt’te çıkardığımızı görecekler. Orada da renk körlüÄŸüne felan girebilirler. Ülkemizin büyüklüÄŸünden, milletimizin potansiyelinden, insanımızın azminden habersiz bu anlayışa raÄŸmen Türkiye 2023 hedeflerine ulaÅŸacaktır. Gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi miras bırakmak için ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız.”

“Ok yaydan çıkmıştır ve hedefine doÄŸru ilerlemektedir”

18 yılda ülkeye kazandırdıkları eserlerin ve hizmetlerin anlamının salgın döneminde daha iyi görüldüÄŸünü dile getiren ErdoÄŸan, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

“Esasen dünya, koronavirüs salgınıyla baÅŸlayan saÄŸlık krizinin giderek daha derin ekonomik ve siyasi sarsıntılara evrildiÄŸi bir süreçten geçiyor. Türkiye bu tarihi dönüÅŸüme altyapı bakımından geliÅŸmiÅŸ, siyasi olarak güçlü, ekonomide hazırlıklı, sahada ve masada etkin olduÄŸu bir dönemde yakalanmıştır. Ülkemiz artık ne marjinal gruplar öne sürülerek, ne muhalefet kullanılarak, ne dış kaynaklı yönlendirme mekanizmaları harekete geçirilerek yolundan döndürülebilir. Bunca yıldır devreye sokulan vesayet, darbe, suni kriz senaryolarının her alanda önümüze gizli, açık takoz koyma gayretlerinin hiçbiri iÅŸe yaramamıştır. Milletimizle birlikte her engeli aÅŸtık, her zorluÄŸun üstesinden geldik, her sınamadan alnımızın akıyla çıktık. Ä°nÅŸallah ok yaydan çıkmıştır ve hedefine doÄŸru ilerlemektedir. Türkiye, yeni küresel mimaride siyasi ve ekonomik olarak hakkettiÄŸini mutlaka alacaktır. Biz tüm hesaplarımızı, tüm yatırımlarımızı, tüm projelerimizi buna göre yapıyoruz.”

Bölgede ve dünyada yaÅŸanan her geliÅŸmenin Türkiye’nin gücünü ve önemini teyit ve tahkim ettiÄŸini belirten ErdoÄŸan, “Bu hakikatler ışığında bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkese gönlümüz de kollarımız da açıktır. Ne Avrupa’yla ne Amerika’yla ne Rusya’yla ne Çin’le ne de bölgemizdeki diÄŸer ülkelerle özel bir sıkıntımız, çözülemeyecek bir sorunumuz bulunuyor. Biz herkesle egemenliÄŸimize, haklarımıza, hukukumuza, potansiyelimize saygı gösterilmesi ÅŸartıyla görüÅŸmeye, konuÅŸmaya, anlaÅŸmaya, birlikte hareket etmeye hazırız. Türkiye gerçeÄŸini siyasi ve ekonomik olarak büyük ölçüde kabul ettirdiÄŸimize, kritik eÅŸiÄŸi geçtiÄŸimize inanıyorum. Ä°nÅŸallah bundan sonra iÅŸimiz çok daha kolay olacaktır.” diye konuÅŸtu.

“Ülkemize kazandırdığımız büyük atılımları sonraki adımların habercisi olarak görüyoruz”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, demokrasi ve kalkınma mücadelesinin, son durağı olmayan bir yolculuk gibi olduÄŸunu ifade ederek, “Yapılan her ÅŸey önemlidir ama daima önünüzde katetmeniz gereken çok daha fazla mesafe vardır. Ülkemize kazandırdığımız cumhuriyetimizin kuruluÅŸundan sonraki bu en büyük atılımları bir sonraki adımların habercisi olarak görüyoruz. Bunun için ulaÅŸtırma baÅŸta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza, projelerimize, icraatlarımıza ara vermeden devam ediyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Reformları hedeflere uygun ÅŸekilde, çıtayı sürekli yükselterek sürdürdüklerini dile getiren ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

“Ä°nÅŸallah 2021 yılı milletimize söz verdiÄŸimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır. Bu konuda yapılan hazırlıkları en kısa sürede milletimizin ve Meclisimizin takdirine sunacağız. Ekonomide maruz kaldığımız saldırılar ve salgın tedbirlerinin yol açtığı sıkıntıları en kısa sürede geride bırakmayı ümit ediyoruz. Yapısal reformları hızlandırarak, içine hapsedilmeye çalışıldığımız faiz, kur, enflasyon ÅŸer üçgenini kırarak üretim ve istihdam merkezli bir sistem kurmakta kararlıyız. Demokratik reformları kimse bizi mecbur bıraktığı için deÄŸil, milletimizin her bir ferdi bunlara layık olduÄŸu için yapıyoruz. Bu anlayışla hem hazırlıkları tamamlanan paketleri hızla hayata geçireceÄŸiz hem de yeni çalışmaları süratle neticelendireceÄŸiz. Hedeflerimize ulaÅŸabilmemiz için neyi, nasıl, ne ÅŸekilde yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bu duygularla bir kez daha açılışını yaptığımız Gölbaşı Åžehir GeçiÅŸi’nin Ankaramıza hayırlı olmasını diliyor, emeÄŸi geçenlere ÅŸahsım, milletim adına teÅŸekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Heyet-i Temsiliye üyelerinin ÅŸehrimize geliÅŸ tarihine denk gelen bu anlamlı açılışın Ankara’ya gerçekten hizmet edenlerle lafla vakit öÄŸütenlerin farkını ortaya koyduÄŸuna inanıyorum.”

Törenden notlar

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasının ardından, UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄŸlu, Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Valisi Vasip Åžahin ve yüklenici firma temsilcilerinin de aralarında bulunduÄŸu katılımcılar açılış kurdelesini kesti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa’da salgın nedeniyle iÅŸ yerlerini kapatan esnafın su faturalarına indirim

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.