18 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

2023 ‘Mevlana Yılı’ olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının "Mevlana Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Resmi Gazete’de yer alan genelgede, Anadolu topraklarında gönülleri buluÅŸturan, kalpleri sevgi ve ÅŸefkat hamuruyla yoÄŸuran, ilim ve öğütleriyle birliÄŸi, beraberliÄŸi ve kardeÅŸliÄŸi yeÅŸerten büyük Ä°slam alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin asırlardır insanlığın yolunu aydınlattığını belirtti.

Genelgede, Mevlana’nın “Åžu topraÄŸa sevgiden baÅŸka bir tohum ekmeyiz, ÅŸu tertemiz tarlaya baÅŸka bir tohum ekmeyiz biz.” sözlerine yer veren ErdoÄŸan, “Mevlana, Anadolu’da ilim, irfan ve hikmetle harmanladığı Mesnevi’siyle millet olma ÅŸuurunu yerleÅŸtirmiÅŸ ve topraklarımızı bu aziz deÄŸerle mayalamıştır. Bu minvalde Mevlana’yı hürmetle ve rahmetle yad etmek üzere vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı ‘Mevlana Yılı’ olarak kutlanacak ve yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir.” ifadelerini kullandı.

Etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütüleceğini, söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Etkinliklere iliÅŸkin logo, afiÅŸ, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliÄŸe uygun ÅŸekilde kullanılacaktır. GerçekleÅŸtirilecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluÅŸlarınca karşılanacaktır. Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi ÅŸekilde gerçekleÅŸtirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluÅŸlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereÄŸini rica ederim.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan bugün Bursa’da

HIZLI YORUM YAP