29 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Diz ve Eklem Sağlığı

Kendini ilahi güçlere teslim edip bize bir şey olmaz diyen kişi kendini koruyamadığı gibi toplum sağlığını da riske ediyor.

Bu günler de herkes Corona Virüse odaklandı.  Covid-19 adlı virüs dünyanın altını üstüne getirdi. Tüm dünyayı etkileyen bir salgından söz ediyoruz. Dünya sağlık Örgütü salgını Pandemik olarak tanımladı. Yani tüm dünyayı etkileyen olarak. Hepimiz globalleşmeye çok hevesliydik ne yazık ki global hastalıkların da olabileceğini pek anlayamıyorduk. Gelişen dünya ve ortaya çıkan virütik hastalıklar  sosyal, ekonomik, siyasi çalkantıları yaşatmaya başladı bile.

Konunu uzmanı olan çok anlamlı uyarılar ve önerilerin yanı sıra ağzı olan konuşuyor. Bizim toplumumuz kolay kural tanıyan bir yapıya sahip değil, çünkü yasaların yaptırımları yetersiz ve dengeli değil. Eğitimli kişi sayısı kaderci insan sayısından az. Kendini ilahi güçlere teslim edip bize bir şey olmaz diyen kişi kendini koruyamadığı gibi toplum sağlığını da riske ediyor.

Güzel ülkemin bu krizden nasıl çıkacağını bilmiyorum. Yeter ki çok insanımızı bu yolla da kaybetmeyelim.

Önerim;

İyi beslenin, fiziksel aktiviteyi aksatmayın, yakın temastan kaçının.

Diz ve Eklem Sağlığı
Bu bilgiyi biliyor musunuz?

60 yaşına kadar 1,5 milyon adım attığınızı ve bunun yaklaşık 120.000 km ettiğini ve bu yürüyüşle dünyanın etrafını üç tur yürüdüğünüzü hayal edebiliyor musunuz?

Yürüyoruz, oturuyoruz, ayakta duruyoruz, dönüyoruz, eğiliyoruz. Bunu hayatımızın normalleri olarak bakıyor ve başka bir anlam yüklemiyoruz. Ancak ne zamana kadar? Dizde, kalçada, bileklerde ağrı duyuncaya veya bu eklemlerden birinde sertlik/ ağrı hissedinceye kadar. Kalçalarınızın, ayak bileklerinizin ve diğer eklemlerinizin bazen acı vermesine şaşırmamak gerekir. Bunun yanı sıra çeşitli yaralanmaları yaşayabilirsiniz önemli olan bu yaralanmayı durdurabilmek ve acıyı ortadan kaldırabilmektir. Dizler veya kalçalar incindiğinde, sadece rahatsız edici değil, yaşam konforunuzu da olumsuz etkiliyor. Hareketliliğinizi, mutluluğunuzu ve bağımsızlığınızı tehlikeye atabilecek ortak koşulları iyi saptamalısınız. Risk faktörlerini ve doğru teşhisin yapılmasını iyi anlamak büyük önem taşıyor.  60 yaş üzeri bireylerin risk grubu olduğunu hatırlatmak isterim.

Menapoz sonrası osteoporoz riski taşıyan kadınları unutmayalım. Sağlıklı olarak yaşamı sürdürmenin ipuçları ve teknikler bilmekte fayda var.

Bunları sıralarsak:

1. Vücudunuzu daima aktif tutun, bence her gün yürüyün.

2. Kaslarınızı geliştirecek ve koruyacak sporlar yapın ki kemikleri ve eklemleri destekleyin.

3. Kemik sağlığını koruyacak sağlıklı bir beslenme modeli kullanın.

4. Protein, kalsiyum, D vitamini alımını bilimsel ölçüler içinde yapın.

Bunun için süt, yoğurt ve kefirden mutlak faydalanın. Hem protein hem de kalsiyum kaynağı olarak vazgeçilmemesi gereken besinler olduğunu unutmayın. Bazı magazin haberlerde yazıldığı gibi zararlı etkisi olmadığını bilin.

5. D vitamini için güneşten yararlanın, zararlı etkisini görmemek için uygun saatler ve sürelerde güneş ışınlarına maruz kalın.6. Yeşil yapraklı sebzeler, renk renk sebze ve meyve tüketimini unutmayın. Sağlıklı olmak, kendi kendine yetebilmek ve yaşam konforunu kaybetmemek için bu bilgileri bir daha gözden geçirin.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“MALZEME ALACAK PARA VAR ANCAK HAMMADDE YOK!”

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.