18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Edirne, Kırklareli ve TekirdaÄŸ‘da randevularını alarak saÄŸlık kuruluÅŸlarına giden vatandaÅŸlar, hastanelerde ve aile saÄŸlığı merkezlerinde aşılarını oluyor.
Vatandaşlar, aşılama merkezinde zaman zaman yoğunluk oluşturuyor.
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Sevgi Özyüksel AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncü doz aşı hakkının tanınmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Hakkın tanınmasıyla hemen aşısını olduÄŸunu ifade eden Özyüksel, “Üçüncü dozun çıkması çok güzel bir ÅŸey bunu bekliyorduk zaten. Çünkü artık yaz aylarına geldik ve yorulduk. Åžimdi daha güvenli hissediyorum.” diye konuÅŸtu.
Vatandaşlardan İlke Karaçam ise 3. doz aşı ile artık daha güvende hissettiğini kaydetti.
SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından hemen randevusunu aldığını dile getiren Karaçam, tüm aşı uygulamalarına raÄŸmen maske ve mesafe kurallarının ihlal edilmemesi gerektiÄŸini belirterek “Çünkü her gün geliÅŸen varyantlar bu iÅŸi biraz daha zor noktaya getiriyor gibi görünüyor. Onun için buna dikkat etmek gerekecek. Allah saÄŸlık çalışanlarına kolaylık versin. Çok zor iÅŸleri. Gerçekten alkışlanacak hizmeti yapıyorlar.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Aşı uygulanan sağlık çalışanı Esra Kaplan da herkesi aşı olmaya davet etti.
Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde aşısını olan 65 yaşındaki Necati Kor da fedakar sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, toplumal bağışıklık için herkesi aşılanmaya çağırdı.
Hemşire Yeliz Parti de toplumsal bağışıklığın önemine vurgu yaparak, vatandaşları aşı olmaya davet etti.
Aşılamanın baÅŸladığı tarihten bugüne kadar Edirne’de 365 bin 42, Kırklareli’nde 311 bin 15, TekirdaÄŸ’da ise 739 bin 864 doz aşı yapıldı.
AA
45 can kaybı, 5 bin 496 yeni vaka
1
7 gün hiç şeker yemediğinizde ne olur?
10330 kez okundu
2
Limon suyu görünümlü ürünler raflarda yer almayacak
9313 kez okundu
3
63 can kaybı, 5 bin 91 yeni vaka
8703 kez okundu
4
Cilt kanseri kadın ve erkekleri farklı şekilde etkiliyor
7852 kez okundu
5
84 can kaybı, 5 bin 955 yeni vaka
7066 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan