05 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
KahramanmaraÅŸ’ta Osman Sayın Spor Salonu önünde buluÅŸan depremzedeler, “unutmadık”, “saygı ve özlemle anıyoruz” yazılı dövizleri yere sererek üzerlerine karanfil bıraktı.
Kur’an-ı Kerim okunup dua edilen programda, yakınlarını kaybeden bazı depremzedeler konuÅŸma yaptı.
Asrın felaketinde vefat edenlerin fotoğraflarının duvara asıldığı etkinlikte, depremi yansıtan görüntüler izlendi.
12 bloku yıkılan Ebrar Sitesi’nin yerine inÅŸa edilen konutların önüne gelen aileler de burada ateÅŸ başında nöbet tuttu.

Depremde yaÅŸamını yitirenlerin yakınları, Kapıçam Åžehir Mezarlığı’nda da kabir ziyareti yaptı.
Alanlarda kurulan çadırlarda, çorba, tatlı, tavuk, pilav ve çay ikramında bulunuldu.

Valilik koordinesinde düzenlenen anma etkinliÄŸi kapsamında, Vali Mustafa Masatlı, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mehmet Öntürk, kent protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri ile vatandaÅŸlar Vali Ürgen Parkı’nda bir araya geldi.
Kalabalık grup, “Sessiz Yürüyüş” adı altında Atatürk Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’nda yürüdü.

FotoÄŸraf:Â Eren Bozkurt/AA
İlk depremin meydana geldiÄŸi saat 04.17’de afette yaÅŸamını yitirenler için 65 saniye saygı duruÅŸunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Bu sırada vatandaşların birçoğunun gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Anma programı kapsamında, 3 semavi dinin temsilcileri tek tek dua etti.
Daha sonra depremde yaÅŸamını yitirenler anısına Asi Nehri’ne kırmızı karanfil atıldı.

Merkez Defne ilçesinde de belediye ekiplerince UÄŸur Mumcu Bulvarı’nda “Unutmadık” yazılı platform kuruldu. Burada toplanan kalabalık, kayıplarını andı.
Kur’an-ı Kerim’in okunduÄŸu, duaların edildiÄŸi anmada, vatandaÅŸlar dilek fenerleri uçurdu.
Yunus Emre Parkı’nda toplananlar da saat 04.17’yi gösterdiÄŸinde saygı duruÅŸunda bulundu. Katılımcılar daha sonra Asi Nehri’ne karanfil, defne dalları ve reyhan attı.

Hatay’ın merkez Antakya ilçesindeki Narlıca Deprem Åžehitleri Camisi’nde sabah namazı kılındı, hatim duası okundu.
Ardından 6 Åžubat’taki depremlerde hayatını kaybedenlerin defnedildiÄŸi Narlıca Deprem Mezarlığı ziyaret edildi.
Programlara depremde yakınlarını kaybedenler ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, Vali Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Katılımcılar, kabirlere karanfil bıraktı, ziyarete gelenlere başsağlığı diledi.
Yakınlarının kabrini ziyaret eden aileler de mezar başında dua etti.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde KaptanpaÅŸa Camisi’nde 6 Åžubat 2023’teki depremlerde hayatını kaybedenler için sabah namazının ardından dua edildi.
Osmaniye’de Milli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katılımıyla Bülbül Camisi’nde sabah namazı kılındı, depremde yaÅŸamını yitirenler için dua edildi.
Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde de İl Müftülüğünce RamazanoÄŸlu Camisi’nde sabah namazı kılındı, mevlit okutuldu. Programa Milli EÄŸitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Vali Yavuz Selim Köşger ve vatandaÅŸlar katıldı.
İskenderun ilçesi Anıt Alanı’nda da 6 Åžubat 2023’teki depremlerde hayatını kaybedenler için 04.17’de anma programı yapıldı.
Kaymakamlık koordinesindeki programa katılanlar, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.
Programda, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından 3 semavi dinin temsilcileri tek tek dua etti.

Fotoğraf: Adsız Günebakan/AA
Gaziantep ValiliÄŸince, merkez Åžehitkamil ilçesinde 6 Åžubat 2023’teki depremlerde, 6 bloktan 4’ü yıkılan ve 134 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi AyÅŸe Mehmet Polat Sitesi’nde anma programı düzenlendi.
Taziyeevinde toplanan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve yakınlarını kaybeden vatandaşlar, enkaz alanına yürüdü.

“Sessiz” gerçekleÅŸtirilen yürüyüşün ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, saygı duruÅŸunda bulundu.
Program, duaların okunmasının ardından son buldu.
Enkaz alanına gelen bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

Fotoğraf: Özkan Bilgin/AA
Adıyaman’da, KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerin ikinci yılında binlerce kiÅŸinin katılımıyla “sessiz yürüyüş” düzenlendi.
CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Osman Varol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Belediye BaÅŸkanı Abdurrahman Tutdere’nin de katılımıyla Valilik önünde bir araya gelenler, kentin simgesi olan ve aradan geçen iki yıla raÄŸmen 04.17’yi gösteren saat kulesine kadar ellerinde karanfil ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Kaybettikleri yakınlarının fotoÄŸraflarını taşıyan bazı depremzedeler, “sessiz yürüyüş” sırasında gözyaÅŸlarını tutamadı, yüzlerce dilek balonunu gökyüzüne bıraktı.
Yürüyüşün ardından depremin yaÅŸandığı saat 04.17’de kentteki tüm camilerden sela okundu.
Program kapsamında hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

“Asrın felaketi”nde 17 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Hayat Sitesi alanında buluÅŸan bir grup, meÅŸale yakarak alana karanfil bıraktı, saygı duruÅŸunda bulundu.
CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, burada yaptığı açıklamada, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduÄŸunu aktaran Karatepe, “Ülkemizin deprem ülkesi olduÄŸu belli, her tarafımız fay hatlarıyla dolu. Çok sayıda deprem yaÅŸayıp, çok sayıda insanlarımızı kaybettiÄŸimiz örnekler çok geçmiÅŸte deÄŸil. 1999 depreminde yaÅŸananları biliyoruz. Deprem doÄŸal bir olaydır ve sonucunu insanların yarattığını biliyoruz.” dedi.

FotoÄŸraf:Â Yeter Erdine/AA
CHP Malatya Milletvekili Veli AÄŸbaba da depremlerde Malatya’da birçok yıkımın meydana geldiÄŸini söyledi.
Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen AÄŸbaba, “Depremlerden en çok etkilenen ikinci il Malatya. Åžehir merkezimiz adeta yerle bir oldu. Birçok ilçemiz, tarihi kültürel yerlerimiz bitmiÅŸ durumda. Bu sesi duyurmaya çalıştık.” diye konuÅŸtu.
Konuşmaların ardından hayatını kaybedenler için enkaz alanına karanfil bırakıldı.

Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Hakimbey Apartmanı’nda yakınlarını kaybedenler de binanın alanında bir araya geldi.
AteÅŸ yakıp depremin meydana geldiÄŸi saat olan 04.17’yi bekleyenler, kaybettikleri 78 kiÅŸi için dua etti.
Milli basketbolcu Nilay AydoÄŸan’ın aÄŸabeyi Ömer Berkay AydoÄŸan, Hakimbey Apartmanı’nda babaannesi Hacer AydoÄŸan’ı (86) ve kız kardeÅŸi Nilay AydoÄŸan’ın da aralarında bulunduÄŸu 78 kiÅŸiyi kaybettiklerini, acılarının büyük olduÄŸunu söyledi.

FotoÄŸraf:Â Okan CoÅŸkun/AA
6 Şubat depremlerinin ardından iki sene geçtiğini belirten Berkay Aydoğan, şunları kaydetti:
“Mahkeme sürecimiz devam ediyor. Benim ve bütün enkazda kaybettiklerimizin yakınlarının Türk milletinden, Malatya halkından bir ricası var. 25 Åžubat’ta saat 11.00’de mahkememiz var, mahkeme sürecinde bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bütün Malatya halkını o gün 3. Ağır Ceza Mahkemesine bekliyoruz. Bize destek olmalarını istiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz.”

Fotoğraf: Ömer Yıldız/AA
Ddepremlerde yıkılan ve 96 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi Alpargün Apartmanı’nın olduÄŸu alanda anma etkinliÄŸi düzenlendi.
Depremlerde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okunan programda, dualar edildi.

Programa katılan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Depremde yakınlarını kaybeden ailelerin de konuşmasının ardından katılımcılar, yıkılan binanın bulunduğu alana karanfil bıraktı.
Programa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve vatandaşlar katıldı.

Valilik ve Belediye tarafından Rahime Hatun Mahallesi’nde düzenlenen anmaya, Milli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin, Vali Erdinç Yılmaz, Belediye BaÅŸkanı İbrahim Çenet, kent protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri ile vatandaÅŸlar katıldı.
Programda, saygı duruÅŸunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Programda Kur’an-ı Kerim okundu, depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Fotoğraf: Muzaffer Çağlıyaner/AA
Daha sonra 6 Şubat depremleriyle ilgili sinevizyon gösterisi izletildi.
Milli EÄŸitim Bakanı Tekin, burada yaptığı konuÅŸmada, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın taziye dileklerini iletti.
Bu felaketleri tekrar yaÅŸamamak için ellerinden gelen her türlü tedbiri alacaklarını belirten Tekin, “Allah korusun yaÅŸadığımızda da nasıl davranılması, neler yapılması gerektiÄŸini de millet olarak hep hafızamızda taze tutmak durumundayız.” dedi.
Tekin, 6 Åžubat’ı herkesin bugün gibi hatırladığını ve o gün 7’den 70’e herkesin karınca kararınca, gücü yettiÄŸince bu sürece katkı saÄŸladığını söyledi.

Millet olarak nasıl bir arada olunacağını dünyaya gösterdiklerini dile getiren Tekin, şöyle devam etti:
“Bu ÅŸuur, bilinç inÅŸallah ilanihaye devam eder. Felaket sonrasında yine aynı ÅŸekilde acıları hafifletecek tedbirleri hep beraber almak için çaba sarf ettik, sarf etmeye de devam ediyoruz. Sadece Osmaniye için deÄŸil, 11 ilin tamamında Sayın CumhurbaÅŸkanı’mızdan baÅŸlayıp, en ücra köşedeki kamu görevlisine kadar bütün kamu görevlileri üstüne düşen vazifeyi yerine getirip bu acıları hem hafifletecek hem de bir daha yaÅŸanmasını engelleyecek tedbirleri almaya çaba gösteriyor. Bu anlamda CumhurbaÅŸkanlığı Kabinesi’nin bütün toplantılarında Sayın CumhurbaÅŸkanı’mız bütün bakanlarımızdan her toplantı öncesinde ‘Deprem bölgesiyle ilgili durumlar ne?’ raporunu alıyor. Hatta birçok ilde, birçok projeyi doÄŸrudan takip ediyor, ‘Ne aÅŸamada, ne zaman bitiyor?’ ÅŸeklinde. Acıları unutmamız mümkün deÄŸil ama hafifletmek için üstümüze ne düşerse yapmaya çaba sarf ediyoruz. Allah bizlere böyle felaketleri tekrar yaÅŸatmasın, hepimize sabır nasip etsin.”
Daha sonra Tekin ve beraberindekiler, bulundukları yerden “Sessiz Yürüyüş” adı altında Kemal Satır Caddesi’ne yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplananlar, saygı duruÅŸunda bulundu, depremde hayatını kaybedenler için dua etti.
Anma programında konuşan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, başta CHP Genel Başkanı Özgür Özel olmak üzere bütün milletvekilleri ile deprem bölgesinde olduklarını belirtti.

Fotoğraf: İbrahim Özcan/AA
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, geçen yıl da Kilis’te anma törenine katıldığını belirterek, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
Kilis Belediye BaÅŸkanı Hakan Bilecen’in de katıldığı programda depremlerde yaÅŸamını yitirenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.
Osmangazi Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa İl Dernekler Federasyonu (BİLDEF) tarafından Osmangazi Meydanı’nda anma programı düzenlendi.
Programa, depremden etkilenen 11 ilin dernek temsilcileri, arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

FotoÄŸraf:Â Sergen Sezgin/AA
Depremin meydana geldiÄŸi saat 04.17’de saygı duruÅŸunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Program, katılımcıların konuşmalarıyla sona erdi.
Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti üyeleri ve vatandaşlar, depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, depremde hayatını kaybedenleri rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.
Tarihin en büyük depremini yaÅŸadıklarını belirten YeÅŸil, “Unutmamak ve unutturmamak adına Madenci Anıtı’nda bir aradayız. Depremle ilgili bizler bir belgesel hazırladık. Madencilerimizin orada özverili ÅŸekilde bir nefese can olmak için canları pahasına yaptıkları çalışmaları anlatmak ve farkındalık yaratmak istedik. Deprem bizim gerçeÄŸimiz. Bu gerçekten kaçamayız. Bu acıların bir daha yaÅŸanmamasını diliyorum.” diye konuÅŸtu.
Zonguldak Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Erdoğan Kaymakçı da arama kurtarma faaliyetlerine katılan ve bu konudaki uzmanlıklarıyla fark yaratan madencilerin göçük ve enkaza girerek yüzlerce insanı kurtardığını anlattı.​​​​​​​
Deprem bölgesinde görev alan Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, komuta merkezinde saatler 04.17’yi gösterdiÄŸinde araçlarının sirenlerini çalarak saygı duruÅŸunda bulundu.
Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, gazetecilere depremin ikinci yılında acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu söyledi.
Deprem gecesi saat 05.30’da 18 kiÅŸilik arama kurtarma ekibiyle yola çıktıklarını, ilk olarak KahramanmaraÅŸ’a ulaÅŸtıklarını anlatan Ballak, “O ÅŸehirle beraber biz de yıkılmıştık. Çünkü hiçbirimiz deprem bölgesine gidene kadar o acı tabloyu gözümüzde bile canlandıramamıştı.” dedi.
Moral ve motivasyon açısından etkilendiklerini belirten Ballak, “Bizim ayakta kalmamız gerekiyordu, personelimizi ayakta tutmamız gerekiyordu. Çünkü orada biz de yıkılsaydık insanların umut baÄŸlayabileceÄŸi kimse kalmayacaktı.” ifadelerini kullandı.
Ballak, “Depremde arama kurtarma ekibi hazırlamak çözüm deÄŸil. Önemli olan depreme saÄŸlam ve dayanıklı binalarla hazırlanmak. Ben ülkemizin tekrar böyle bir acı yaÅŸamamasını diliyorum.” diye konuÅŸtu.
İtfaiye çavuÅŸu Ali Eryılmaz da depremde yıkılan Ebrar Sitesi’nde kurtarma çalışması yaptıklarını dile getirerek, ÅŸunları anlattı:
“Mustafa amcamız vardı, dışarı çıktığında bile elimi hiç bırakmadı. Ambulansta bile ayrılmadı. Onun oÄŸlu vardı fakat onu kurtaramadık. İlk vardığımızda Kumsal bebekle tanıştık. Enkaz altındaydı ve çok ÅŸiddetli bir yaÄŸmur yağıyordu. Onu saÄŸ salim çıkardıktan sonra diÄŸer enkazlara gittik.”
İmamoğlu hakkında hapis ve siyasi yasak istendi
Rekabet Kurulu’ndan Med Yapım ve Ay Yapım’a 124 milyon TL ceza
Sunuculara gözaltı
Futbolda bahis soruşturması: Ahmet Çakar da gözaltında
Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi
İsrail’in Eurovision’a katılmasına tepki
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor
Okula başlama yaşı değişecek mi?
Bursa Kız Lisesi’nden mezun oldu, Almanya’ya rektör seçildi
TİM Başkanı Gültepe: Kurda ihracatçıya rekabetçi seviye sunulsun
HSK’da adlî emanet soygununa iliÅŸkin soruÅŸturma
Rekabet Kurulu’ndan Med Yapım ve Ay Yapım’a 124 milyon TL ceza
Sunuculara gözaltı
Futbolda bahis soruşturması: Ahmet Çakar da gözaltında
Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi
İsrail’in Eurovision’a katılmasına tepki
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor
Okula başlama yaşı değişecek mi?
Bursa Kız Lisesi’nden mezun oldu, Almanya’ya rektör seçildi
TİM Başkanı Gültepe: Kurda ihracatçıya rekabetçi seviye sunulsun
HSK’da adlî emanet soygununa iliÅŸkin soruÅŸturma
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan