01 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında ‘kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak’, ‘kabul etmek veya bulundurmak’ ya da ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, kullanılmasına yer ve imkan sağlamak’ suçlarından tutuklanan eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un da aralarında bulunduğu 10 şüpheliden Adli Tıp Kurumu’nca saç ve kan örnekleri alınmıştı.
7 KİŞİNİN TESTİNİN “POZİTİF” OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
Adli Tıp Kurumu’nda saç ve kan örnekleri alınan tutuklu Mehmet Akif Ersoy ve E.R.C., U.T., Ş.D.Y., M.M., E.G. ve B.Ö.”nün uyuşturucu testinin ‘pozitif’ çıktığı öğrenildi.
Test sonuçlarına göre Mehmet Akif Ersoy’un saçından alınan örneklerde ‘Kokain ve metabolitleri’ maddeleri bulunurken, Ersoy’un kanından alınan örneklerde ise herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı belirtildi.
Soruşturmada, Mehmet Akif Ersoy’un da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmış, aralarında Mehmet Akif Ersoy’un da bulunduğu 4 zanlı çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
MEHMET AKİF ERSOY İDDİALARI REDDETMİŞTİ
Ersoy savcılıktaki ifadesinde hakkındaki iddiaları reddetmişti.
Hiç uyuşturucu madde kullanmadığını savunan Ersoy, “E.A. ile flört ettiğimiz bir dönem oldu ancak devam ettiremedik, bitirdik. Arkadaşlarım ile E.A. arasındaki diyaloğa ilişkin iddialar çok çirkindir. Böyle bir şey olmadı.” dedi.
“Rezidanstan 2022 yılında taşındım. M.A., Ulus’ta bulunan eve hiç gelmedi. E.A.’nın kız kardeşi E.A.’yı tanımam ancak E.A.’dan dolayı bilirim. Kendisini herhangi bir şekilde korumam söz konusu değildir. Hatta tam tersi, E.A. ve annesini emniyete gönderdim. ‘Gidin devlet ile iş birliği yapın’ dedim ve onlar da yaptılar.”
B.K. isimli kişi ile 2017-2018 yıllarında tanıştığını söyleyen Ersoy, “Normal bir arkadaşımdır. M.D.’yi sektörden dolayı tanırım. Herhangi bir ilişkim yoktur. Ben yönetici olduktan sonra U.T. ve diğer arkadaşlarımı televizyona dahi çıkarmadım. Hatta arkadaşlarım bana bundan dolayı sitem etmişti. Bu iddialar da yalandır.” diye konuştu.
S.D. isimli kişi ile 2011 yılında sektörden tanıştığını ifade eden Ersoy, 2024 yılında bu kişinin eşini işten çıkarması nedeniyle aralarının bozulduğunu öne sürerek şöyle devam etti:
“- S.D. ve U.T. ile asla herhangi bir ticaretim olmadı. Aramızda bir para muhabbeti de geçmedi. K.B.N.’yi Cumhurbaşkanlığı’nın uçağına ben bindirmedim. Zaten Cumhurbaşkanlığı’nın uçağına binecek gazetecileri İletişim Başkanlığı seçmektedir. K.B.N. ile E.A. tanıştığına dair bilgim yoktur. İhtimal dahi vermiyorum.”
Vergi yüzsüzleri açıklandı
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
Kılıçdaroğlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya başvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; Kılıçdaroğlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
Kılıçdaroğlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya başvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; Kılıçdaroğlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan