30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Kovid-19’da daÄŸcılığa ilgi iki kat arttı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Kovid-19 sürecinde dağcılık yapmak isteyenlerin sayısının iki kat arttığını bildirdi.

Türkiye DaÄŸcılık Federasyonu BaÅŸkanı Ersan BaÅŸar, federasyon olarak özellikle son dönemlerde, Kovid-19 salgınından sonra çok fazla talep almaya baÅŸladıklarını belirterek, “Ülkemizde bulunan bütün il temsilcilerimize, kulüplerimize birçok insan bu spora baÅŸlamak için baÅŸvuruda bulundu.” dedi.

Türkiye DaÄŸcılık Federasyonu’nun ülke genelinde 490 daÄŸcılık kulübü ile faaliyetlerini sürdürdüÄŸünü söyledi.

DaÄŸcılık baÅŸta olmak üzere tüm doÄŸa sporları için eÄŸitimin önemli olduÄŸunu vurgulayan BaÅŸar, daÄŸa çıkıldığında eÄŸitim yetersizse kaybolma veya kaza riskinin her zaman bulunduÄŸunu aktardı.

BaÅŸar, bu tür riskler dolayısıyla doÄŸaya çıkacakların mutlaka bilgilendirme mahiyetinde ilgili birimlere haber vermesi gerektiÄŸine dikkati çekerek, federasyona baÄŸlı kulüplerin de bulundukları illerde Gençlik ve Spor Ä°l Müdürlüklerinin onayı olan faaliyetlerini yapmadan önce mutlaka ilgili birimlere bilgilendirme yaptığının altını çizdi.

DoÄŸada yapılacak faaliyetlerin başında antrenör veya yürüyüÅŸ liderinin mutlaka olması gerektiÄŸine iÅŸaret eden BaÅŸar, bu ÅŸekilde faaliyetlerin daha güvenli gerçekleÅŸtirilebileceÄŸini kaydetti.

BaÅŸar, doÄŸada yaÅŸanabilecek herhangi bir olayda hızlı müdahale edilmesinin çok önemli olduÄŸunu da dile getirerek, “Güvenlik güçlerine bilgi verilmesi, saÄŸlık birimlerinden hizmet alınması konusunda bu arkadaÅŸlarımız yeterli tecrübeye sahipler. Sonuçta bir sporla uÄŸraşılıyor, kulüp antrenörleri bu konuda hassas ve görevlerinin başındalar.” diye konuÅŸtu.

“DoÄŸa ÅŸartları çok hızlı deÄŸiÅŸebilir”

Türkiye DaÄŸcılık Federasyonu olarak özellikle son dönemlerde, Kovid-19 salgınından sonra çok fazla talep almaya baÅŸladıklarını aktaran BaÅŸar, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

“Ülkemizde bulunan bütün il temsilcilerimize, kulüplerimize birçok insan bu spora baÅŸlamak için baÅŸvuruda bulundu. Bu, Türkiye DaÄŸcılık Federasyonu açısından güzel bir ÅŸey ama daÄŸcılık baÅŸta olmak üzere doÄŸa sporlarını yapmak için doÄŸaya çıktığımızda mutlaka eÄŸitim almamız gerekiyor. DoÄŸaya çıkmak güzel. Stres atmak, saÄŸlık ve spor açısından çok önemli, faydalı bir spor ama mutlaka yürüyüÅŸ de olsa doÄŸada hangi sporu yapıyorsanız yapın eÄŸitim alınması gerekiyor.”

BaÅŸar, doÄŸa ÅŸartlarının çok hızlı deÄŸiÅŸebildiÄŸini anlatarak, “Çevresel ÅŸartlar doÄŸada çok farklıdır. Hava ÅŸartları çok hızlı deÄŸiÅŸir, görüÅŸ mesafesi deÄŸiÅŸebilir. Çevresel olarak taÅŸ düÅŸmeleri, buna benzer riskler de söz konusu olabilir. Ä°nsanların kulüplerimizden, il temsilciliklerimizden, federasyonun açtığı eÄŸitimlere baÅŸvurarak eÄŸitim aldıktan sonra daÄŸa çıkmaları gerekmekte. Biz baÅŸvuran tüm doÄŸaseverlere bunu tavsiye ediyoruz, bu atlanmaması gereken önemli bir husus.” ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgını baÅŸladıktan sonra federasyona gelen baÅŸvuruların çok arttığını, neredeyse iki katını bulduÄŸunu vurgulayan BaÅŸar, ÅŸöyle devam etti:

“Daha öncesinde insanlar kulüpler vasıtasıyla ÅŸehirlerinde bu spora baÅŸlıyorlardı, bu bir fırsat oluyordu ancak Kovid-19’da insanlar eve kapalı kalınca bu sefer sosyal medya araçlarını, internet ortamını da kullanarak federasyonumuza yoÄŸun bir baÅŸvuruda bulundular. Biz de eÄŸitimlerimize bu salgın döneminde devam ediyoruz. Tırmanışlara, yarışlarımıza ara verdik, sadece milli takım kampları devam ediyor ancak özellikle bu baÅŸvuruları deÄŸerlendiriyoruz ve federasyonumuz eÄŸitim kamplarını açıyor, insanların doÄŸaya çıkması için ilk yapması gereken eÄŸitimleri almasını da böylelikle saÄŸlamış oluyoruz.”

Ersan BaÅŸar, katılımcılara çevrim içi eÄŸitimlerde temel bilgilerin verildiÄŸini sözlerine ekledi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Azerbaycan kritik kenti işgalden kurtardı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.