25 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı İlham Aliyev, DaÄŸlık KarabaÄŸ’ın sembol ÅŸehri ÅžuÅŸa’nın iÅŸgalden kurtarıldığını duyurdu.
Aliyev, ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasında 28 yıldır iÅŸgal altında bulunan ÅžuÅŸa’nın kurtarıldığı müjdesini verdi.
Önce merhum CumhurbaÅŸkanı Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret eden İlham Aliyev, mezara çelenk bıraktı. Burada Azerbaycan Milli Marşı seslendirildi, Aliyev saygı duruÅŸunda bulundu. Askeri üniforma giyen Aliyev’e eÅŸi Mihriban Aliyeva da eÅŸlik etti.
Aliyev daha sonra 20 Ocak ÅŸehitlerinin defnedildiÄŸi Bakü Åžehitler Hıyabanını ziyaret etti. Ebedi AteÅŸ Anıtına çelenk bırakan Aliyev, ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasını burada gerçekleÅŸtirdi.
İlham Aliyev, Azerbaycan askerlerinin ÅžuÅŸa kentini kurtardığını bildirerek halkı kutladı. Bu günün Azerbaycan tarihinde önemli bir gün olarak kalacağını vurgulayan Aliyev, “ÅžuÅŸa’nın Azerbaycan tarihinde özel yeri var. ÅžuÅŸa sadece Azerbaycan’ın deÄŸil tüm Kafkasya’nın incisidir. 28 yıl sonra ÅžuÅŸa’da ezan sesi duyulacak.” dedi.
ÅžuÅŸa, Ermenistan tarafından 8 Mayıs 1992’de iÅŸgal edilmiÅŸti.
1752’de KarabaÄŸ hanı Penahali han tarafından kurulan ÅžuÅŸa, hem çok sayıda tarihi anıta sahip olduÄŸu için hem de çok sayıda seçkin bilim ve kültür adamının burada doÄŸması dolayısıyla sadece ÅžuÅŸalılar için deÄŸil, tüm Azerbaycanlılar için önemli bir kent.
ÅžuÅŸa, Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olan bir ÅŸehir olmanın yanı sıra hem bölgeye hakim coÄŸrafi konumu hem de DaÄŸlık KarabaÄŸ’ın en büyük ÅŸehri Hankendi’ne giden yolun üzerinde bulunduÄŸu için stratejik önem de taşıyor.
Azerbaycan ordusu, DaÄŸlık KarabaÄŸ’da 27 Eylül’de baÅŸladığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 220 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan’ın iÅŸgalinden kurtarmıştı.
28 yıl sonra ÅžuÅŸa’da ezan sesinin duyulacağını belirten İlham Aliyev, “Zafer yürüyüÅŸümüz devam ediyor. Ermenistan yönetimini taleplerime yanıt vermezse sonuna kadar gideceÄŸiz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
İlham Aliyev, “Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, ÅŸehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaÅŸ meydanında aldık.” ifadelerini kullandı.
AA
Denetimlerde 105 toplu ulaşım aracı men edildi
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
441949 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
296311 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112111 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
102086 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
101630 kez okundu
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan