10 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ticarete etkilerini en aza indirmek ve telafi etmek amacıyla Bakanlık olarak ihracatçılara yönelik her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, “Dünyaya örnek olacak temassız ticaret uygulamasıyla ‘Üretime ve ihracata devam’ diyoruz.” ifadesini kullandı.
Bakan Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, mart ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.
Tüm dünyayı olumsuz etkileyen Kovid-19 salgınına dikkati çeken Pekcan, baÅŸta komÅŸu ülkeler Irak ve İran sınırlarında alınan karantina önlemleri nedeniyle araç giriÅŸ ve çıkışlarının sınırlandırılması olmak üzere, Avrupa BirliÄŸi ülkelerinde görülen talep daralmaları ve sipariÅŸ iptallerinin mart ayı ihracatındaki düÅŸüÅŸün ana nedenleri olduÄŸunu bildirdi.
Ticaret Bakanlığı olarak aldıkları tedbirleri anımsatan Pekcan, şunları kaydetti:
“Ticaret Bakanlığı olarak Kovid-19 pandemisiyle gerçekleÅŸen bu sürecin etkilerini en aza indirmek ve telafi etmek için ihracatçılarımıza yönelik her türlü tedbiri alıyoruz ve dünyaya örnek olacak temassız ticaret uygulamasıyla ‘Üretime ve ihracata devam’ diyoruz. İnanıyoruz ki bu süreci Sayın CumhurbaÅŸkanı’mızın liderliÄŸinde, ilgili tüm kurum ve kuruluÅŸlarımız, saÄŸlık, gümrük personelimiz, Bakanlığımızın tüm birimleriyle koordinasyon içinde, üreticilerimiz, esnafımız, tacirlerimiz, sanayicimiz ve ihracatçılarımız ile birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatacağız.”
AA
“Çiftçilerin sulama ve elektrik borçları ertelensin”
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
294233 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109316 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29221 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24220 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
22976 kez okundu
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan