02 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Üniversite-Sanayi iş birliğinde örnek adımlar (8)
Rasim Çağan ile mentörlük buluşması (2)

Rekabet Merkezi mentörlük programının konuğu BOSİAD Başkanı ve Rudolf Duraner Genel Müdürü Rasim Çağan oldu.

URTEB Rekabet Merkezi’nin düzenlediği mentörlük programının sekizinci konuğu BOSİAD Başkanı ve Rudolf Duraner Genel Müdürü Rasim Çağan, programın ilk bölümde hayatı ve Rudolf Duraner firması hakkında bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Programa BOSİAD (Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) hakkında bilgiler vererek devam eden Çağan; “Ben derneğin kurucu üyelerindenim. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin BTSO’ dan ayrılma sürecinde yer almıştım. Dernek kurulduktan sonra her ne kadar yönetimlerde görev almasam da BOSİAD’a hep destek vermeye gayret ettim. BOSİAD ve Bursa OSB birbirini tamamlayan kurumlar. OSB teknik altyapıyı organize edecek, BOSİAD ise bu işlerin sosyal tarafı olacak. Bizim burada yapmamız gereken OSB’nin dışa açık yönü olmak. Fakat sorumluluğumuz kolay değil, sanayiciler için sürekli yenilikler ve projeler geliştirmemiz gerekiyor. Bununla birlikte, ben herkesi müşteri gibi görürüm. Nasıl ki kendi işimizde “Biz niye varız, müşteri neden bizden ürün alsın?” Diye sorguluyorsak, üyelerimiz de BOSİAD’a neden üye olsun ve derneğe destek versin? Durumunu sorgulamamız gerekiyor. Biz üyelerimizin yenilikçi, eğlenceli yönü olmalı, tek başına dile getirmekte zorlandıkları isteklerini, beklentilerini kamuoyuyla paylaşacak bir bağlantıyı kurmamız gerekir. Yeni bir yönetim olarak detaylı ve kapsamlı bir program üzerinde çalışıyoruz. Tüm faaliyetlerimizi önce sanayi bölgesi şirketlerinin, sonra da ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlardaki gelişimi üzerine kurguluyoruz. Artık gelenekselleşen bir faaliyet takvimimiz zaten var. Bu dönemde ise mesleki eğitim ve çevre odaklanacağımız önemli başlıklar olacak. Bu başlıklar BOSİAD’ı diğer kurumlardan farklılaştıran da projeler aslında. BOSİAD kendi bölgesi için projeler üretirken, sesi ülke geneline de taşınmış ve bir başarı hikâyesi meydana gelmiş durumda.” Dedi.

“Mutlu çalışan, mutlu müşteri ve mutlu işveren demektir”

Mesleki eğitim konusuna ayrı bir ciddiyet ve özen gösterildiğini ve bu alanda farklılık oluşturulması gerektiğine inanan Rasim Çağan, sözlerine şöyle devam etti: “Mesleki eğitim noktasında farkındalık oluşturmak adına son dönemde çok başarılı bir girişim yaşandı. Bu projenin üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bu konuda son olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Oradan bize gelecek bir görev var. BOSİAD olarak bu süreçte çalışmalar yapabileceğimiz hemen yanı başımızda bir okul var Atatürk Meslek Lisesi, ancak Bakanlıktan gelecek karara da uymamız gerekiyor. Bizim bu süreçte okullara vereceğimiz sadece altyapı ve maddi destekler olmamalı. Bu çocukları geleceğe hazırlamamız, onlara koçluk etmemiz, kendilerini bekleyen iş ortamını onlara çok iyi tasvir etmeliyiz. Bu çok önemli ve layıkıyla yerine getirmemiz gereken bir görev. İkinci önemli görevimiz ise hem dünyanın hem de Türkiye’nin bugün çok fazla konuştuğu çevre konusu. Doğru üretim yapmak, bunu dünya pazarlarına sunmak önemli ama çevreyi koruyarak bunu başarmaktır esas olan. Bu iki ana hedef başta olmak üzere önceki dönemlerden devam eden güzel modeller de bu dönemde devam edecek. Ve her şeyden önce bugün hayat çok stresli. Sanayi bölgeleri de bir iş ve stres ortamı aslında. Çalışanlar için bu durumu ne kadar sosyal ve eğlenceli hale getirirsek, onları daha yaratıcı, başarılı ve mutlu yaparız. Mutlu çalışan mutlu müşteri yaratır. Bu da sürdürülebilir başarıyı getirir ve sonuç olarak mutlu bir işveren yaratırsınız. SİAD’ların böyle bir sosyal yönü de var. Kurulduğu günden bu yana çok başarılı projeler gerçekleştiren bu yapıyı daha ileri taşıyabilmeyi, her şeyden önce ciddi bir emanet sorumluluğu olarak görüyorum. Tabii ki derneklerin en önemli görevlerinden biri sorumluluk alanındaki bölgeye ve paydaşlarına değer katmaktır. Bunu başarabilmek için de bu dönemde belirlediğimiz programın dışında yönetim kurulumuzla arama toplantıları yapmayı planlıyoruz. Bu toplantılarda yeni fikirler de çıkacaktır. Eğitim konusunda mesleki eğitimde farkındalık yaratmak adına bir tohum ektik, fakat bunun sürdürülebilirliği de çok önemli. Bu süreci iyi planlamamız gerekiyor.”

“Asla umutsuzluğa kapılmayacağız”

İş hayatı ile ilgili öğrencilere bol bol nasihatta bulunan Çağan, “Benim 1989’dan beri öğrendiğim bir şey var ki, bir yıl kötü geçecek deniyorsa, buna karşı herkes önlemini alıyor ve aslında o kadar da kötü geçmiyor. Ve Türkiye’nin küresel arenada rekabet edebilir ve başarılı bir ekonomi olabilmesi için iş insanlarımız müthiş girişimci ruha sahipler. Dünyada neler olduğuna bakıyor ve yeni trendleri takip ediyorlar. Türkiye çok dinamik bir ülke ve iş dünyası olarak bizler bardağın hep dolu tarafını, sürekli bir umut ve geleceği görmek durumundayız. Asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Genelde iş insanını salt mutlu eden para kazanmak değildir ve olmamalıdır. Para doğruyu yapmanın yan ürünüdür. Para kazanmanın yanı sıra, faydalı olmak, bir şeyleri başarabilmek, üretmek iş insanını bir o kadar mutlu eder.” Diyerek hayat felsefesini de öğrencilerle paylaştı.

Gençlere bol bol kitap okumalarını özellikle de kişisel gelişim kitaplarını okumalarını tavsiye eden Çağan, “internet gibi elinizin altında çok ileri bir teknoloji var. Okuyun, araştırın, öğrenin.” dedi.

Program sonunda kendini davet eden ve büyük bir ilgiyle dinleyen öğrencilere teşekkür etti. Merkezden ayrılmadan önce de hatıra fotoğrafı çekildiler.

Rekabet.net

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Esnafın borçları için “yapılandırma” çağrısı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.