24 Ağustos 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
AntExpo AŞ Genel Müdürü Murat Özer, bu yıl ikincisini düzenledikleri Interfresh Eurasia Yaş Sebze Meyve, Depolama, Paketleme, Ambalaj ve Lojistik Fuarı‘na ilişkin, “Bu fuar Türkiye’nin bir ihracat projesidir. Fuarla ülkemiz yaş meyve sebze ihracatına en az 10 milyon dolarlık katkı sağlanacak.” dedi.
Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, 26 ülkeden 600’e yakın alıcının katıldığını söyledi.
Katılımcı firma sayısının geçen yılki fuara göre yüzde 5 arttığını belirten Özer, yabancı alıcılarla Antalya’daki ihracatçıların yüz yüze görüşme imkanı bulduklarını, özellikle Orta Doğu’dan gelen alıcıların Türk ihracatçılarla önemli bağlantılar kurduklarını ifade etti.
Fuarda, başta narenciye ürünleri olmak üzere Isparta bölgesinde yetiştirilen elmanın, Aydın ve Bursa incirinin yoğun talep gördüğünü dile getiren Özer, “Yaş meyve sebzede dünyanın buluşma noktası olmaya aday bu fuar, Türkiye’nin bir ihracat projesidir. Fuarla, ülkemiz yaş meyve sebze ihracatına en az 10 milyon dolarlık katkı sağlanacak.” diye konuştu.
Mersin, İzmir ve Ankara fuara talip
Özer, 11 bin profesyonel ziyaretçinin katıldığı fuarı düzenlemek için Mersin, İzmir ve Ankara’dan talep olduğunu bildirdi.
Bu talepleri değerlendireceklerini söyleyen Özer, “Yaş meyve sebze ürünleri fuarcılık sektöründe Almanya’da yapılan dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarı Fruit Logistica’ya alternatif olmayı hedefledik.” dedi.
Antalya Havalimanı’ndan, Asya, Afrika ve Avrupa’ya 4 saatlik uçuş mesafesinde bulunan 255 noktaya uçuş gerçekleştirildiğine dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:
“Konaklama konusunda Antalya’nın altyapısı mükemmel. 600 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Mersin Havaalanı inşaatının 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. Uluslararası ulaşım konusunda altyapı tamamlanırsa Interfresh Eurasia Fuarı’nı Mersin ve İzmir arasında iki yılda bir dönüşümlü olarak gerçekleştirebiliriz.”
AA
‘Yeni özel endüstri bölgeleri cari açığı 330 milyon dolar azaltacak’
Dolar 5 ay sonra 41 TL’nin üzerinde
İcra ve iflaslar hız kesmiyor
Rekabet Kurulu’ndan Google’a soruşturma
Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik
ABD, kamyon şoförlerine çalışma vizesi vermeyi durdurdu
Türkiye’den İsrail’e tam kısıtlama
Türkiye’nin vergi rekortmenleri açıklandı
ÇEK’ten URTEB’e Teşekkür
Bursa’da orman yangını: Çok sayıda ekip sevk edildi
50 ilin ihracatı arttı; Bursa kaçıncı sırada?
Dolar 5 ay sonra 41 TL’nin üzerinde
İcra ve iflaslar hız kesmiyor
Rekabet Kurulu’ndan Google’a soruşturma
Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik
ABD, kamyon şoförlerine çalışma vizesi vermeyi durdurdu
Türkiye’den İsrail’e tam kısıtlama
Türkiye’nin vergi rekortmenleri açıklandı
ÇEK’ten URTEB’e Teşekkür
Bursa’da orman yangını: Çok sayıda ekip sevk edildi
50 ilin ihracatı arttı; Bursa kaçıncı sırada?