05 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Gurbetçilerden bayrama akın…

Hem yıllık izinlerini hem de bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin, anavatan Türkiye'ye gelişleri sürüyor.

Kapıkule Sınır Kapısı‘ndan giriÅŸ yapan gurbetçiler için 12 peronda hizmet veriliyor.

Kısa sürede işlemleri tamamlanan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, ardından memleketlerinin yolunu tutuyor.

Yoğunluğa göre en fazla 50 dakika ile 1 saat arasında gümrüklü sahada bekleyen gurbetçiler, sıcak havayla da mücadele ediyor.

DiÄŸer ülkelerin gümrüklerinde saatlerce beklemelerine raÄŸmen Türkiye’de kısa süreli iÅŸlemlerin ardından vatana kavuÅŸtuklarını belirten gurbetçiler, bayramı aileleriyle geçirecek olmanın mutluluÄŸunu yaşıyor.

“Hasret dolu yolculuklar” yerini mutluluÄŸa bırakıyor

Almanya’dan NevÅŸehir’e giden Yakup Sabah, yolculukta çekilen tüm çilelerin anavatana geliÅŸle bittiÄŸini söyledi.

Hasretin, gurbette yaÅŸayanlar için çok büyük sıkıntı olduÄŸunu ifade eden Sabah, “Türkiye’ye geldik sıkıntılar bitti. Bütün yıl çalışıp 1 ay iznimizi Türkiye’de geçiriyoruz. Vatanımız bambaÅŸka.” dedi.

AÄŸrı’ya yolculuk eden Sinem Efe de memleketini çok sevdiÄŸini ve bu yüzden her sene geldiÄŸini belirtti.

“Ä°nsanın memleketi gibi yok.” diyen Sinem Efe, “Ä°nan kim çeker bu yolları, ben çekiyorum. Memleketimizi çok ama çok seviyoruz, vatanı, Tayyip ErdoÄŸan’ı çok seviyoruz. Gerçekten iyiyiz, gerçekten bizim gibi memleket yok. Bizde merhamet var, insanlık var.” ifadelerini kullandı.

Celal Aslan ise Fransa’dan geldiklerini, bayramı baba ocağında geçirecek olmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını belirtti.

Özellikle yaz tatilini bayrama göre ayarladıklarını ifade eden Aslan, “Ãœlkemize geldiÄŸimiz için sevinçliyiz. Bir ay Isparta’da kaldıktan sonra tekrar Fransa’ya döneceÄŸiz. Ben ÅŸimdiden herkesin bayramını kutluyorum.” diye konuÅŸtu.

Gurbetçi Adil Şahin de ülkesinde eşiyle, arkadaşlarıyla ve dostlarıyla bayramda bir araya gelecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hollanda’dan gelen Kenan Tosun, bayramı büyükleri ve sevdikleriyle kutlayacak olmanın sevincini yaÅŸadığını anlatarak, “Geçen yıl Kovid-19’dan dolayı gelmemiÅŸtik. Bu yıl Allah’a şükür geldik. YolculuÄŸumuz da iyi geçti. Bayramda ülkemizde olmak bizi daha da sevindirdi.” dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 30 Haziran’dan bu yana 180 bin araçla 706 bin gurbetçi giriÅŸ yaptı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gümrük sırası enflasyona neden oluyor

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.