19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

IDEF’te iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸmaları

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021), "Kara Kuvvetleri Komutanlığı Artırılmış Gerçeklik (Karar) Projesi", Karadan Karaya Seyir Füzesi (Kara Atmaca) Sözleşmesi ve "Turbojet Motor Tedariki ve Entegrasyonu Projesi Sözleşmesi imzalandı.

TÃœYAP’ta düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2021), savunma sanayisini güçlendirecek iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸmalarıyla ikinci gününde devam ediyor. Bu kapsamda CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı (SSB) ile savunma sanayiinde yüksek teknolojiye dayalı çözümler sunan BÄ°TES arasında “Kara Kuvvetleri Komutanlığı Artırılmış Gerçeklik (Karar) Projesi SözleÅŸme Ä°mza Töreni” yapıldı.

Törende konuÅŸan CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı Artırılmış Gerçeklik Projesi’yle Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları için zırhlı araç komutanı ve personeli için artırılmış gerçeklik sistemi ve meskun mahal muharebesi kapsamında kullanılacak artırılmış gerçeklik sistemi olmak üzere iki adet prototip sistemi geliÅŸtirilmesini hedefliyoruz. Arttırılmış gerçeklik konusu geliÅŸmekte olan teknolojiler arasında yer alıyor. BÄ°TES ÅŸirketimizin bu konuda uzun süredir bir KOBÄ° seviyesinde baÅŸlattığı faaliyetleri bu boyutlara taşıyıp iÅŸleri geliÅŸtirmesi de ayrıca bizim için memnuniyet verici bir unsurdur.” diye konuÅŸtu.

Karadan Karaya Seyir Füzesi

Programda SSB ile Roketsan arasında Karadan Karaya Seyir Füzesi (Kara Atmaca) Sözleşmesi imzalandı.

Ä°mza törenine Savunma Sanayii BaÅŸkanı Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri, Roketsan ve sektör temsilcileri katıldı. Atmaca ile seyir füzelerinde zoru baÅŸardıklarının altını çizen Demir, “Belirli menzile atış yapıp testleri geçtik. Ama tabi zoru baÅŸardıktan sonra arkasında gelen kolay adımlar hemen atılmalıydı. Bunlardan birisi de yine karaya konuÅŸlu, karadan karaya atılacak bir seyir füzesiydi. Bunun deniz altından atılacak versiyonunu da bir an önce baÅŸlatmayı umuyoruz. Türk silahlı kuvvetlerimizin gücüne güç katmaya devam edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

Turbojet Motor Tedariki ve Entegrasyonu Projesi

Programda Roketsan ve Kale ARGE arasında “Turbojet Motor Tedariki ve Entegrasyonu Projesi SözleÅŸmesi’ne dair imzalar da atıldı. SözleÅŸmeyle, SSB tarafından baÅŸlatılan SOM ve ATMACA projeleri kapsamında, Roketsan’ın ürettiÄŸi füzelerde Kale ARGE’nin yerli ve milli imkanlarla geliÅŸtirdiÄŸi turbojet motorlar kullanılacak.

Törende konuÅŸan Demir, Atmaca’da iki anlamda zorun baÅŸarıldığını belirtti. Seyir füzesinin defalarca testi geçtiÄŸini anımsatan Demir, ÅŸunları kaydetti:

“Ama o zaman kullandığı motor yabancı bir motordu. Kale Grubu ile yapılan anlaÅŸma sonucunda onların da yoÄŸun çabaları ile zoru baÅŸardık ve Atmaca’nın motorunu da yaptık. Bu süreç zor geçti. Her zaman bir ilk vardır. Ä°lklerin öğrenilmesi vardır. Biz bu anlamda da zoru baÅŸardık. Bundan sonraki motorlarımızın arka arkaya geldiÄŸini, daha kabiliyetli füzelerimizin gündeme geldiÄŸini göreceÄŸiz. Çok daha geliÅŸmiÅŸ motorlarımızı sektörümüzle beraber geliÅŸtiriyor olacağız. Her bir adım daha ileri bir adımı getiriyor.”

Demir: “Ä°letiÅŸimin günümüzde gittikçe artan öneminin hepimiz farkındayız”

Bu kapsamda ULAK AÅž ile Ankara Uzay Havacılık Ä°htisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) arasında “Akıllı Kampüs HaberleÅŸme Projesi”ne iliÅŸkin protokol imzalandı. Ä°mza törenine CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir, ULAK Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Celal Sami Tüfekçi ve HAB Müdürü Gültekin Asiltürk katıldı.

Demir, törende yaptığı konuÅŸmada, “Ä°letiÅŸimin günümüzde gittikçe artan öneminin hepimiz farkındayız. Aslında bu anlamda iletiÅŸim sistemlerimizin ve altyapımızın günün ihtiyaçlarına cevap verecek ÅŸekilde, uçtan uca, akıllı, kontrol edilebilir, yönetilebilir, esnek, yerli ve milli teknolojilerle güvenli ÅŸekilde geliÅŸtirilmesi esastır. Bu esastan hareketle Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı bünyesinde uzun yıllardan devam çalışmaları ULAK AÅž bünyesinde ürüne döndürücü ve ürünlerin hayata geçmesiyle ilgili çalışmayı baÅŸlattık. Bu yolculuk; Türkiye’nin bu aÄŸ iletiÅŸiminde, bahsettiÄŸim niteliklere sahip iletiÅŸimde atacağı adımlarda dünya teknolojilerinde geri kalmaması, aynı zamanda bunun ürünleÅŸtirilmesinin gerekliliÄŸinin farkında olarak attığımız bir adımdır.” ifadelerini kullandı.

ULAK’ın kapısının herkese açık olduÄŸunu vurgulayan Demir, “Biz Türkiye’de kabiliyetli, teknolojik yetkinliÄŸi olan, dünya ile rekabet edebilir yerli ve milli yapılar çıkarmakta kararlıyız. Burada mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz. Bugün attığımız imzalarla ‘Akıllı Kampüs HaberleÅŸme’ diye bir kavram gündeme gelmiÅŸ oluyor. Kampüs yapısı olan diÄŸer kuruluÅŸlar ve organizasyonların da bir an önce bu uygulamayı yapabilmelerinin mümkün olduÄŸunu düşünüyoruz.” dedi.

Sahil-Net Projesi

HAVELSAN ile Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında da “Sahil-Net Projesi” kapsamında imza töreni gerçekleÅŸtirildi.

Törene İsmail Demir, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir katıldı.

CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Demir, burada yaptığı konuÅŸmada da “Ä°letiÅŸim ve biliÅŸimin önemli olduÄŸu bir süreçteyiz. Özellikle stratejik öneme sahip yerlerde güvenli aÄŸ yapılarının saÄŸlanabilmesi için yerli ve milli ürünlerin kullanılması ulusal güvenliÄŸimiz açısından son derece önemli. EÄŸer bu alanda yerli üretimin kullanımı konusunda gerekli adımları zamanında atmazsak ileride çok geç kalmış olabiliriz, deÄŸiÅŸtirmek için de büyük masraflara katlanmamız gerekebilir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Projeye ilişkin bilgi veren Demir, şunları aktardı:

“Bugün imzaladığımız protokolle, sahil güvenlik karargahı ile baÄŸlı bölge ve grup komutanlıkları arasında sahil net kurumsal ağı oluÅŸturulmaktadır. Bu aÄŸ ile hem kurum içi haberleÅŸme altyapısı tesis edilecek hem de dış kurumlarla baÄŸlantı güvenli bir ÅŸekilde saÄŸlanabilecektir. Bununla birlikte proje kapsamında, Savunma Sanayi BaÅŸkanlığı’nın temel yaklaşımı olan, azami ölçüde yerlileÅŸme ve sanayileÅŸme hususu çerçevesinde yerli cihaz, sistem ve yazılımların da kullanımına azami önem gösterdik. Bu kapsamda Sahil Net Projemizin, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ülkemiz için faydalı olmasını diliyor, emeÄŸi geçen tüm paydaÅŸlarımıza saygılarımı ve teÅŸekkürlerimi sunuyorum.”

Artırılmış Gerçeklik Projeleri

Fuar kapsamında, Artırılmış Gerçeklik Projeleri’ne iliÅŸkin de protokol imzalandı.

Savunma Sanayi BaÅŸkanlığı ile HAVELSAN arasındaki protokole yönelik imza törenine Ä°smail Demir’in yanı sıra HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, HAVELSAN Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Celal Sami Tüfekçi ve ilgili paydaÅŸların yetkilileri katıldı.

İsmail Demir, imza törenindeki konuşmasında şunları kaydetti:

“Her zaman savunma sanayimizin teknolojinin her dalında, her alanında en önde gelen ürünleri geliÅŸtirmeleri konusunda inisiyatif alması gerektiÄŸini söylüyoruz. Artırılmış gerçeklik, günümüz muharebe ortamında sahada avantaj saÄŸlayan bir teknoloji olmanın ötesinde, artık bir ihtiyaç haline gelmiÅŸ bulunmaktadır. Hem maliyet azaltma yönünde hem de eÄŸitimleri ve uygulamaları en gerçekçi ÅŸekilde yapmak açısından önemli katkısı olacak ürünlerdir.

Bugün aslında 2 adet artırılmış gerçeklik projesi imzalıyoruz. Ä°lkini HAVELSAN ile imzaladığımız bu projede, mayın ve el yapımı patlayıcı tespit/imha ve muharebe destek hizmeti kapsamında bakım ve onarım faaliyeti gerçekleÅŸtiren personelin artırılmış gerçeklik teknolojisiyle kurumsal farkındalığının ve görev etkinliklerinin artırılmasını hedefliyoruz.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Toyota üretime ara veriyor

HIZLI YORUM YAP