11 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Rusya’nın Ukrayna saldırısı sürerken iki ülke arasında ilk görüşme gerçekleştirildi.
Rusya ve Ukrayna heyetleri, ateşkesin sağlanması için yakın gelecekte, ikinci tur müzakerelerin yapılması konusunda anlaştı.
Heyetlerin ikinci tur görüşmelerden önce, hükümetlerine danışmak için başkentlerine dönecekleri belirtildi.
ZELENSKİ: İSTEDİĞİMİZ SONUÇ HENÜZ ÇIKMADI
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya ile yapılan müzakerelerde henüz Ukrayna’nın istediği bir sonucun çıkmadığını söyledi.
Ukrayna heyetinin katılımcısı ve Zelenski’nin danışmanı Mihail Podolyak Rusya’nın hala aşırı derecede önyargılı olduğunu açıkladı.
Podolyak, “Rusya tarafı, ne yazık ki, hala başlattığı tahripkar sürece dair önyargılı bakışını sürdürüyor” dedi.
Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, yaptığı açıklamada, gündemdeki bütün maddeleri tek tek ele aldıklarını belirterek, “Ortak pozisyonlarda tahmin edebileceğimiz bazı noktalar bulduk” dedi.
İKİNCİ GÖRÜŞME BELARUS-POLONYA SINIRINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Müzakere sürecinin devam etmesi konusunda mutabakata vardıklarını vurgulayan Medinskiy, “Rusya ve Ukrayna heyetlerinin bir sonraki toplantısı önümüzdeki günlerde Belarus-Polonya sınırında gerçekleşecek” diye konuştu.
Medinskiy, yapılacak diğer görüşme öncesinde her heyetin ülkesinin devlet başkanı ile istişare edeceğini sözlerine ekledi.
Belarus Dışişleri Bakanı Vlaimir Makey de Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereleri son derece önemli bulduğunu vurgulayarak, “Heyetlerin kapanış açıklamalarından, temkinli ve iyimserlik uyandıran bazı anlaşmalara varıldığını görebilirsiniz. Bunun Belarus topraklarında gerçekleşmesinden memnunuz çünkü Belarus, tüm krizleri ve sorunları çözmenin yollarını bulmak için her şeyi yapmaya hazır” diye konuştu.
“Montrö’nün ülkemize verdiği yetkiyi kullanma kararındayız”
Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti
İhracatta beklenti eşik değerin altına indi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi gözaltına alındı
Bursa’da Bozbey sonrası yeni başkanvekili seçiliyor
Bursa milletvekilinin acı günü
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol gözaltına alındı
Ünlülere yeni uyuşturucu operasyonu
UTİB’te Bayrak Değişimi: Başkanlığa İhsan İpeker Seçildi
what to name your ai
Dünya Bankası Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü
Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti
İhracatta beklenti eşik değerin altına indi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi gözaltına alındı
Bursa’da Bozbey sonrası yeni başkanvekili seçiliyor
Bursa milletvekilinin acı günü
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol gözaltına alındı
Ünlülere yeni uyuşturucu operasyonu
UTİB’te Bayrak Değişimi: Başkanlığa İhsan İpeker Seçildi
what to name your ai
Dünya Bankası Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan