04 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçilerin sınır kapılarından girişleri arttı.

Kara yoluyla yolculuÄŸu tercih eden gurbetçiler, baÅŸta Kapıkule Sınır Kapısı olmak üzere Edirne’deki sınır kapılarından ana vatana yoÄŸun ÅŸekilde giriÅŸ yapıyor.

Türkiye’ye ulaÅŸmanın mutluluÄŸunu yaÅŸayan gurbetçiler, sınır kapısındaki iÅŸlemlerinin memleketlerinin yolunu tutuyor.

Almanya’dan gelen Cengiz YeÅŸildal, sınırdan yurda girince tüm yorgunluklarının bittiÄŸini söyledi.

Türkiye’yi çok özlediklerini ve tatil boyunca sevdikleriyle hasret gidereceklerini belirten YeÅŸildal, ÅŸunları kaydetti:

“Yolda yaÅŸadığımız tüm stresi tüm yorgunluÄŸu burada unutuyoruz. Vatan sevgisi böyle bir ÅŸey. Ailemizi çok özledik. Tüylerim diken diken oluyor. Tatil bittiÄŸinde dönüş yolunda gelecek yılın tatilini düşünmeye baÅŸlıyoruz. Bir yılın hemen geçmesi ve bir an önce Türkiye’ye gelmek için gün sayıyoruz.”

Şevki Yıldırım ise ana vatana gelmenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Okulların kapanmasıyla geliÅŸlerin yoÄŸunlaÅŸtığını dile getiren Yıldırım, “Yollar kalabalıktı ama vatana gelince her ÅŸeyi unutuyoruz. Vatan bizim için özlem ve hasret demek. 32 yıldır Almanya’da yaşıyorum. 6 haftalık tatilin ilk haftası geçtikten sonra nasıl geçtiÄŸini anlamıyoruz.” dedi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gümrüğe “insan saçı” takıldı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.