19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İhracatçılara çifte pasaport verilecek mi?

1 Ekim'de açılacak olan Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. Çalışanlara elektrik-doğalgaz desteği, İhracatçılara çifte pasaport, KYK faizlerinin silinmesi, icra takibine düşen borçlar, kur korumalı mevduat uygulaması ve emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifleri 2023 bütçe görüşmelerinden önce Meclis'te görüşülecek

AK Parti, yaklaşık 25 -30 maddelik torba yasa teklifini Meclis’e sunmaya hazırlanıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önemli düzenlemelerin yer alacağı kanun teklifinin ayrıntılarını paylaştı.

Seçimlerden önce son yasama yılına girileceÄŸini söyleyen ElitaÅŸ, TBMM’yi, 2023 yılı bütçe görüşmelerine kadar yoÄŸun bir gündemin beklediÄŸini söyledi.

BASIN KANUNU
Meclisin yeni yasama yılında ilk iÅŸinin kamuoyunda “dezenformasyonla mücadele yasası” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni yasalaÅŸtırmak olacağını dile getiren ElitaÅŸ, TBMM Genel Kurulunda gelecek hafta Anayasa Mahkemesi ile KiÅŸisel Verileri Koruma Kuruluna üye seçiminin yapılacağını bildirdi.

KYK FAÄ°ZLERÄ°NÄ°N SÄ°LÄ°NMESÄ°
Kredi Yurtlar Kurumuna borcu olan gençlerin borçlarının faizlerinin silinmesine yönelik yasal düzenlemenin bunlardan biri olduğunu ifade eden Elitaş, düzenlemeyle işverenlerin çalışanlarına elektrik ve doğal gaz desteklerinin bin liralık kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulacağını bildirdi.

Ä°HRACATÇILARA ”ÇİFTE PASAPORT”
Elitaş, işverenlerin, çalışanlarına yemek yardımını nakdi olarak verdikleri takdirde bu ücretin vergiden istisna tutulacağını kaydetti.

Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin ila 10 milyon dolar arasında olan firmaların 1 yetkilisine hususi damgalı (yeÅŸil) pasaport verildiÄŸini hatırlatan ElitaÅŸ, “Düzenlemeyle ihracatı 500 bin doların üzerinde olan ihracatçı firma temsilcilerine iki yeÅŸil pasaport vereceÄŸiz.” dedi.

Elitaş, yeşil pasaportla ihracatçıların yurt dışına daha kolay çıkış yapabileceğini ifade etti.

KUR KORUMALI MEVDUAT SÄ°STEMÄ°
Kur korumalı mevduat uygulamasının 2021’de hayata geçirildiÄŸini anımsatan ElitaÅŸ, “Mart 2022’de iÅŸletmeleri kur korumalı mevduata dahil ettik. Süresi 2022 sonuna kadardı. Yasanın içeriÄŸinde herhangi bir deÄŸiÅŸiklik söz konusu deÄŸil, yalnızca süreyi 31 Aralık 2023’e kadar uzatmış oluyoruz. Özellikle iÅŸletmeler, bilançolarında, aktiflerinde bulunan döviz mevduatlarını kur korumalı mevduata çevirdikleri takdirde elde ettikleri faiz geliriyle kur farkından ortaya çıkan kambiyo karlarını vergiden istisna haline getirmiÅŸ olacaklar.” diye konuÅŸtu.

EMEKLÄ°LÄ°KTE YAÅžA TAKILANLAR (EYT) DÃœZENLEMESÄ°
Emeklilikte yaÅŸa takılanlarla ilgili çalışmalara da deÄŸinen ElitaÅŸ, “Sayın Vedat Bilgin hocamız çalışmasını çok kapsamlı, hassas ÅŸekilde gerçekleÅŸtirdi. Kamuoyuyla da paylaÅŸtı. 2022 bitmeden bu konu yasalaÅŸacak ve 2023’ten itibaren hayata geçecek.” deÄŸerlendirmesini yaptı.

Ä°CRA DÃœZENLEMESÄ°
ElitaÅŸ, kanun teklifi ile 15 AÄŸustos 2022’den önce icra takibi baÅŸlatılan 2 bin lira ve altındaki alacakların da tasfiye edileceÄŸini söyleyerek, “GSM kuruluÅŸları, doÄŸal gaz ve elektrik dağıtım ÅŸirketleri, asıl alacak ve ferilerinin 2 bin liranın altında olan kısımlarını sildikleri takdirde doÄŸrudan doÄŸruya deÄŸersiz alacak yazacaklar, vergiden indirilecek” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Misafir takımın seyircisi alınmayacak

HIZLI YORUM YAP