24 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
6 yaşında evlendirme skandalına Meclis’ten ortak tepki geldi.
Meclis BaÅŸkanı Mustafa Åžentop “Çocuk istismari asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun. Vicdanları derinden sarsmıştır” dedi.
Konu Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde de gündemdeydi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bu konuda susarsak insanlığımız yara alır. Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM’de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hepimizin çocuÄŸu var korkunç bir konu. Sorumluların tamamı en ağır ceza almaları ortak sorumluluÄŸumuz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bir baÅŸ müfettiÅŸ görevlendirdi, görevine de baÅŸladı. Konuyla ilgili olmak üzere Vakıfla ilgili detaylı bir inceleme yapılıyor. Büyük bir hassasiyetle konuyu takip ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler de bir araÅŸtırma komisyonu kurulması için görüş birliÄŸine vardı.
AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Özlem Zengin, “Bu konu asla ve kata yumuÅŸatılamaz. Bu dava sürecinin yakından takip edilmesi gerekiyor. Gerekirse araÅŸtırma komisyonu kuralım” önerisinde bulundu.
CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel, “İlgili vakfın 2014 de soruÅŸturulup kapatıldığı yönünde çok bilgi var. Burada devletin 2 yönden harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.
MHP Grup BaÅŸkanvekili Levent Bülbül, “Bu suçu iÅŸleyenler, kim olursa olsun eÄŸer idam söz konusu olacaksa haklarında en ağır ceza yapılsın diye biz bunu defalarca söyledik” dedi.
İYİ Parti Grup BaÅŸkanvekili Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, “Bir kisve altında küçücük çocuÄŸumuza yaÅŸatılanlar çok büyük bir sapkınlıktır. Suçluların ifÅŸası ve cezalandırılması noktasında, doÄŸru adımlar atılması için kararlığımızı devam ettireceÄŸiz” açıklamasında bulundu.
İstismara, Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı’ndan da tepki geldi. Diyanet’ten yapılan açıklamada, “İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluÄŸa eriÅŸmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluÄŸunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz. Çocuk haklarının korunması ve hayatın her alanında çocuÄŸun yüksek yararının gözetilmesi dini, hukuki ve insani bir sorumluluktur” açıklamasını yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki ruhsata aykırı yapılan kaçak yapısını mühürledi.
Mansur Yavaş’tan adaylık açıklaması
Bankalara ‘rekabet’ incelemesi
Tüm dünyaya yetecek altın keşfedildi
Yalova’da baba ile 14 aylık bebeÄŸinin darbedildiÄŸi görüntüler ortaya çıktı
Altında gözler ABD-İran hattında
Akaryakıta dev zam geldi
“Dolaylı vergilerin payı yüzde 66’dan yüzde 62’ye indi”
CHP kurultayı ceza davasında üçüncü duruşma
Çeyrek, gram ve yarım altın ne kadar?
Trump, gümrük vergilerini yüzde 15’e çıkaracak
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
Bankalara ‘rekabet’ incelemesi
Tüm dünyaya yetecek altın keşfedildi
Yalova’da baba ile 14 aylık bebeÄŸinin darbedildiÄŸi görüntüler ortaya çıktı
Altında gözler ABD-İran hattında
Akaryakıta dev zam geldi
“Dolaylı vergilerin payı yüzde 66’dan yüzde 62’ye indi”
CHP kurultayı ceza davasında üçüncü duruşma
Çeyrek, gram ve yarım altın ne kadar?
Trump, gümrük vergilerini yüzde 15’e çıkaracak
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan